Angela Markel CERE ca Marea Britanie să părăsească urgent Uniunea Europeană!

Vizibil supărata foc, Angela Markel obligă Marea Britanie să părăsească urgent Uniunea Europeană, scriu cei de la exclusiv24.net citând aktual24.ro.

Cele şase ţări fondatoare ale Uniunii Europene i-au cerut sâmbătă Regatului Unit să angajeze ”cât mai repede posibil” procedura de ieşire din blocul comunitar, Franţa subliniind ”urgenţa” desemnarii unui noi premier britanic, relateaza AFP.

”Spunem aici, împreună, că acest proces trebuie să înceapă cât mai repede posibil, pentru a evita un blocaj”, a declarat la Berlin ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, încadrat de omologii săi: Jean-Marc Ayrault (Franţa), Bert Koenders (Olanda), Paolo Gentiloni (Italia), Didier Reynders (Belgia) şi Jean Asselborn (Luxemburg).

”Trebuie să avem posibilitatea de a ne ocupa de viitorul Europei”, a adăugat şeful diplomaţiei germane, cerând punerea în practică a articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, respectiv clauza privind retragerea voluntară şi unilaterală din UE.

La rândul său, Jean-Marc Ayrault a făcut apel ca un nou premier să-l înlocuiască pe David Cameron, după ce şeful executivului de la Londra a anunţat că va rămâne în funcţie până în octombrie şi că-i va lăsa succesorului său sarcina de a negocia ieşirea Regatului Unit din UE.

De remarcat că Marea Britanie are “dubii” în privinţa părăsirii Uniunii Europene. Deocamdata, politicienii britanici nu se dau cu “capul de pereţi” în aceasta privinţă, aşteptând parcă aranjarea “lucrurilor” în aşa fel încât să mai amâne pe cât se poate efectele Brexit-ului. Sunt voci ai înalţilor reprezentanţi europeni care spun că, Marea Britanie are pârghiile necesare de a “parafa” cumva o rămânere în Uniunea Europeană şi spălarea ruşinii votului dat de cetăţenii britanici. Oricum mass-media a demonstrat pe îndelete că s-a votat ca în duminica “orbului”, neştiindu-se ce se pierde odată ce se vor despărţi în totalitate de Uniunea Europeană.