James Brokenshire: Marea Britanie NU poate GARANTA cetăţenilor U.E. că vor RĂMÂNE în Regat

Marea temere a tuturor cetăţenilor veniţi la muncă în Regatul Unit este păstrarea locurilor de muncă obţinute cu atâta trudă şi sacrificii. Din categoria acestora fac parte toţi cei care sunt veniţi în special din fostul bloc comunist al Europei de Est şi care cu greutate îşi pot schimba locul de muncă în altă ţară europeană.

Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că britanicii au decis în unanimitate, IEŞIREA din Uniunea Europeană, a fost un ŞOC greu de imaginat. Totuşi la orizontul nu foarte îndepărtat se întrevăd 1000 de scenarii, care mai de care interesante, şi totuşi parlamentarii britanici nu promit încă nimic bun.

Marea Britanie nu ar trebui să garanteze cetăţenilor Uniunii Europene dreptul de a rămâne în Regat odată ce acesta părăseşte blocul comunitar, decât în cazul în care primeşte asigurări reciproce din partea altor state UE, a declarat luni ministrul britanic pentru Imigraţie, James Brokenshire, potrivit agenției Reuters citată de Hotnews.

Statutul cetăţenilor străini care trăiesc în Marea Britanie şi cel al britanicilor ce trăiesc în alte ţări din UE a devenit un punct sensibil politic după votul în favoarea ieşirii din Uniunea de 28 de state, care are reguli ce garantează libera circulaţie a lucrătorilor.

„S-a sugerat că guvernul ar putea garanta acum pe deplin cetăţenilor UE dreptul de a rămâne”, a declarat ministrul pentru Imigraţie, James Brokenshire, în parlamentul britanic. „Acest lucru nu ar fi prea înţelept fără o asigurare paralelă din partea guvernelor europene cu privire la cetăţenii britanici ce trăiesc în ţările lor”, a subliniat acesta.

Sursă articol: flux24.ro