Marea Britanie va rămâne in UE.

După votul cetăţenilor britanici s-au făcut multe analize, unde s-au pus pe tapet ce este bine şi ce nu, în privinţă ieşirii definitive a Marii Britanii din familia Uniunii Europene. În paginile presei britanice s-au tras semnale de alarmă în ceea ce priveşte “părăsirea” UE, iar concluziile trase de analiştii politici şi economici sunt îngrijorătoare. Astfel, Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană, în pofida rezultatului referendumului din 23 iunie, scrie presa germană, citându-l pe ministrul austriac al Finanţelor, Hans Jörg Schelling.

Declarația ministrului austriac îi vor nemulţumi pe cei mai puţini prietenoşi cu apartenența la blocul comunitar şi vedeau deja un “divorţ” între Reagatul Unit şi UE.

“Tendinţele companiilor de a se muta în Uniunea Europeană reprezintă un semnal de alarmă pentru Marea Britanie în sensul de a nu ieşi din Uniunea Europeană”, subliniază Schelling.

După părerea ministrului Schelling, Marea Britanie poate alege să nu activeze procedura de părăsire a Uniunii Europene.

“Un alt model ar putea fi organizarea unui alt referendum, privind o rămânere parţială a Marii Britanii în UE. Adică Anglia să iasă din UE, dar Scoţia şi Irlanda de Nord să rămână”, a mai spus oficialul de la Viena.

În data de 23 iunie, Regatul Unit a decis cu 52% la 48% să părăsească Uniunea Europeană, iar acum britanicii vor un nou referendum pentru a rămâne în blocul comunitar. Lideri politici din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor au cerut o rezolvare pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Sursă ştire  Sursă foto

loading...