Un ministru britanic nu le garantează românilor șederea în Regat.

James Brokenshire, ministru pentru Imigrații, Securitate, Lege și Ordinee declară că nu poate garanta că cetățenii UE pot rămâne în Marea Britanie după ce țara sa părăsește Uniunea Europeană.

Ministrul mai spune că nu ar fi corect să garanteze acest drept de a rămâne în Regatul Unit, deși li s-a promis acest lucru.

Declarația ministrului conservator a venit ca un un răspuns la o întrebare adresată de Gisela Stuart, adeptă a campaniei ”Leave”.

Unii parlamentari susțin că, după discursul lui Brokenshire va crește numărul atacurilor cu tentă rasistă, așa cum se întâmplă de câteva zile, după votul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul britanic a ținut să mentioneze că schimbările nu vor avea loc imediat, fiindcă vor fi făcute negocieri între regat și blocul comunitar. Acest lucru poate dura și câțiva ani.

loading...

Primul ministru a fost clar atunci când a spus că îndeplinirea formalităţilor pentru ieşirea din UE va fi treaba noului şef al executivului. Nu sunt în poziţia de a anunţa noi decizii”, mai spune James Brokenshire.

David Cameron, actualul prim-ministru al Marii Britanii a refuzat să spună dacă cei 3 milioane de imigranți care trăiesc în Regatul Unit vor putea să stea în continuarea în această țară, după ce vor fi îndeplinite toate formalitățile pentru ieșirea țării sale din UE. Sursă ştire    Sursă foto