Video! Argeş: 40 de oameni ţinuţi în lanţuri şi trataţi ca niște sclavi.

Zeci de oameni sărmani, adulți și copii, au fost răpiți și transformați în sclavi. Situația revoltătoare durează de zece ani, în satul Gămăcești din Argeș.
Percheziţiile au avut loc miercuri dimineaţă în Gămăcești. Este vizată o reţea care se ocupa cu trafic de persoane, printre care şi copii.
Membrii grupării ar fi racolat aproximativ 40 de persoane, printre care copii, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, oameni cu situaţii materiale precare, aceştia fiind obligaţi să cerşească sau să facă diverse munci în gospodăriile şi în locuinţele suspecţilor.
“Sclavii” erau terorizați, hrăniți doar cu resturi  și tratați că niște robi. Ei erau bătuți cu biciul, schingiuiți, umiliți, iar unii dintre ei chiar violați. În cursul zilei de azi au fost eliberați trei  adulți și doi copii.
În unele cazuri, victimele erau răpite de lângă biserici, gări sau chiar din locuinţele lor, scrie news.ro. Una dintre victime a fost găsită de anchetatori în lanţuri.
Procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova, au făcut astăzi, 40 de percheziţii în comuna Berevoeşti, satul Gămăceşti, din judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiun de trafic de persoane şi trafic de minori.
Aceste rețele le promiteau victimelor cazare şi masă în schimbul serviciilor gospodareşti, apoi erau chinuiți, înfometați si bătuți cu biciul.
Potrivit DIICOT, în acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru 40 de persoane care vor fi duse la audieri. Poliţia Argeş precizează că în total 90 de persoane sunt vizate în acest dosar.

Potrivit autorităților suspecții din acest dosar, rude între ei, își racolau  victimele prin diverse modalități. În unele situații, ei le promiteau unor bărbați că îi angajează că zilieri sau ca șoferi plătiți cu 100 sau 200 de lei, plus masă și cazare pentru fiecare cursă. Sursă știre   Sursă foto

loading...