BARCA ZBURĂTOARE, noua ARMĂ SECRETĂ a IRANUL, a ajuns să SPERIE OCCIDENTUL.

Nu mai este niciun secret pentru nimeni, faptul că Iranul fabrică arme despre care încă nu se ştie nimic. Cu toate acestea, graţie tehnologiei de ultimă oră, multe dintre astfel de secrete au fost dezvăluite prin imagini captate cu ajutorul sateliţilor. Este vorba despre un nou ecranoplan, construit într-un complex industrial situat în apropierea localităţii Bostanu, conform unor imagini surprinse prin satelit.

Conform unor imagini achiziţionate de DigitalGlobe şi realizate în octombrie 2014, Iranul a proiectat şi fabricat un nou ecranoplan, după patru ani de la lansarea precedentului model, numit Bavar-2, în 2010, conform celor de la Business Insider.

Ecranoplanul a fost fotografiat în octombrie, anul 2014, în apropierea şantierului în care a fost construit. Mai multe imagini surprinse în noiembrie arată acelaşi model la suprafaţa apei, ceea ce denotă faptul că Iranul testează intensiv nouă „barcă zburătoare”.

ecranoplan-2

Până în prezent, nici o sursă oficială nu a anunţat fabricarea de către Iran a noului model de ecranoplan, însă pare doar o chestiune de timp până ce oficialii de la Teheran, se vor lauda cu noile achiziţii în domeniul militar.

loading...

Ultimul model este în mod semnificativ mai mare decât precedentul, are o lungime de 18 metri şi o anvergură a aripilor de 6,5 metri. Totodată, spre deosebire de înaintaşul său, care era propulsat de un singur motor, noul model este pus în mişcare de două motoare, care se află de o parte şi de cealaltă a fuselajului. Presa internaţională aşteaptă confirmarea Iranului în privinţa “bărcii zburătoare” ce va înzestra cât de curând armata iraniană.

Citeste mai multe informatii interesante pe portalul stirilernl.ro