DEZASTRU! Există o localitate în România cu cei mai puturoşi oameni care trăiesc numai din AJUTOARE SOCIALE

Frecatul MENTEI şi STATUL DEGEABA este îndeletnicirea unor locuitori foarte puturoşi dintr-o localitate ce se află în România, acesta fiind comuna Dângeni din judeţul Botoşani. Ineditul situaţiei este unul de-a dreptul hilar, primarul comunei s-a săturat să cheme oamenii la muncă în folosul comunităţii, numai că nu se prezintă nimeni. Nu de puţine ori, primarul le caută de muncă locuitorilor, numai că majoritatea acestora sunt zilnic prezenţi în cârciumile localităţii, cheltuindu-şi bruma de bănuţi primită ca şi ajutor social din partea Statului.

Despre comuna Dângeni, putem spune că se află la o distanţa de numai 30 de kilometrii de municipiul Botoşani şi cu mâna pe inimă poate fi numită localitatea unde LENEA şi SĂRĂCIA sunt la ele acasă. În comună sunt peste 3000 de persoane apte de muncă, dar dintre acestea, 800 de locuitori trăiesc din ajutoarele sociale oferite de stat şi din banii de pensie pe care îi primesc părinţii lor.

“Majoritatea celor făra de muncă sunt oameni tineri. Nu continuă nici studiile, dar nici nu muncesc. Din păcate, o parte se mulţumesc cu ajutoarele sociale. Nu se poate să trăiescă până la 35-40 de ani pe spinarea părinţilor. Sunt şi oameni gospodari în sat, dar cu câteva sute de oameni care nu muncesc este foarte greu pentru această comunitate, declară Cătălin Rotundu, primarul din Dângeni. El a cerut A.J.O.F.M. Botoşani, încă de la începutul anului să găsească firme interesate să angajeze şi să califice oameni de la ţară. Imediat, compania GT, o firmă de confecţii din Botoşani, era dispusă să angajeze un număr de 60 de oameni din comună, cu un salariul de 1.000 lei net, bonuri de masă şi transport gratuit. La îndemnul primarului din comună s-a arătat interesată şi o firmă din Sibiu pentru deschiderea unui punct de lucru în localitatea Dângeni, care să fabrice uşi, tocuri de uşi şi geamuri dar şi parchet de lemn. Această firmă avea nevoie de 25 de muncitori, dar s-au prezentat 20 de tineri pentru angajare şi în sfârşit au plecat şi aceştia, traiul din ajutorul social fiind “beleaua” ce macină toată suflarea comunei de leneşi.”

Deoarece TOTUL este OK, şi majoritatea au bani de chermeze şi băute zilnice, oricine poate exclama doar atâta: Dumnezeu te ajută dar nu-ţi bagă şi în traistă!

Sursă foto. Sursă articol: alternativenews.ro

loading...