DEZASTRU pentru ŞOFERI! Dacă eşti depistat POZITIV vei PLĂTI AMENDA şi o NOUĂ TAXĂ

În fiecare an se aduc adăugiri la legea circulaţiei din România. Pentru a se diminua accidentele care sunt extrem de grave, oamenii legii caută soluţiile necesare care vor fi introduse ca amendamente la legea actuală pentru ca şoferii să conştientizeze să nu mai consume băuturi acloolice la volan sau substanţe halucinogene.

Deputații vor să adopte un proiect care prevede ca șoferii care sunt prinși băuți la volan să plătească examinarea medico-legală, potrivit celor de la libertatea.ro

Astfel, românii depistaţi pozitiv la dozările toxicologice pentru alcool şi stupefiante vor scoate sume importante din buzunar, pe lângă obișnuita amendă și reținerea permisului auto. Aleșii spun că banii vor fi utilizați pentru o mai bună funcţionare a unităţilor sanitare și îi atenționează pe șoferi că suma nu este mică. Potrivit statisticilor, în fiecare oră, cel puţin doi şoferi sunt depistați pozitiv la dozările toxicologice pentru alcool.
„Aceştia sunt adevărate bombe cu ceas pe şoselele patriei, iar cheltuielile suportate de fiecare dintre noi pentru fiecare şofer băut sau drogat nu sunt deloc mici. Ele ţin de intervenţia poliţiei, determinările prin alcooltest, deplasarea la spital, intervenţia unei echipe medicale, trusele de recoltare a probelor biologice şi determinări toxicologice la IML.
Fără examinare medico-legală nu se poate dovedi vinovăţia acestor şoferi care adesea produc accidente grave cu pierderi materiale situate la 1,5-2% din PIB şi pierderi de vieţi omeneşti ce ne costă şi ele câte 130.000 de USD pentru fiecare viaţă pierdută şi alte 13.000 de USD pentru fiecare rănit grav”, se arată în proiectul de lege ce va fi înaintat spre aprobare la forul legislativ. Sursă foto. Sursă articol eskape.ro

loading...