Atac terorist la Nisa. 84 de morți, printre care 50 de copii.

Un franco-tunisian a intrat cu un camion de 6 tone în miile de oameni aflaţi pe faleza Coasta de Azur, Nisa, de Ziua Franței. Camionul era unul frigorific și martorii spun că a intrat în mulțime cu 60-70 de km la oră şi ar fi mers în zig-zag, pe o distanță de 2 kilometri.

Postul de televiziune BFM anunţă că forţele de ordine l-au împuşcat pe şoferul camionului care a intrat în mulţime. Şoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa.

Autoritățile au declarat că acest camion a fost închiriat special pentru atacul de Ziua Franței.

„E oroarea absolută, indescriptibilă. Șoseaua, trotoarele, în dreptul Palatului Mării, sunt pline de cadavre. Sunt corpuri peste tot. Sunt evacuați oamenii care se mai află acolo și care plâng, sunt sub șoc”, a declarat un martor.

Ultimul bilanț 84 persoane decedate printre care 50 de copii și 18 răniți grav. Ministrul de Externe român a precizat, în această dimineață, că niciun român nu a fost ucis în atac, doar doi cetățeni români au fost răniți.

Într-un comunicat emis de Casa Albă, Barack Obama a anunţat că serviciile de securitate de la Washington sunt în legătură cu cele de la Paris, pentru a ajuta autorităţile franceze în ancheta pentru terorism.

loading...

O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat vieţile a zeci de oameni şi a lăsat în urmă peste o sută de răniţi”, a  declarat președintele României.

Cancelarul Angela Merkel a numit atacul drept o „crimă în masă” și a asigurat Franța că are tot sprijinul Germaniei în lupta împotirva terorismului.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că atacul terorist de la Nisa i-a vizat pe oamenii obişnuiţi  care sărbătoreau principiile democraţiei franceze – libertate, egalitate, fraternitate. Sursă ştire  Sursă foto