Și-a pierdut 75% din vedere din cauza unei jucării.

După ce un băiat de 14 ani a rămas aproape orb, pierzându-și 75% din vedere din cauza unei jucării cu laser, medicii oftalmologi trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe părinții că laserul nu este o jucărie.

Majoritatea dintre noi nu suntem conștienti de faptul că indicatoarele cu laser prezintă un risc grav de deteriorare a vederii, fapt confirmat chiar și de membrii Parlamentului European. Cu toate acestea vânzarea lor pe piață nu este interzisă sau restricționată. În foarte multe case adulții le lasă oriunde, iar copiii le iau drept jucării minunate!

Medicul oftalomog Ben Armitage a declarat că băiatul a vrut doar să vadă ce se întâmplă dacă ții raza luminoasă îndreptată spre ochi, pentru o perioadă foarte scurtă de timp, însă din păcate și-a cauzat leziuni permanente ale ochiului, vederea sa scăzând cu 75%.

Acest “experiment” a fost suficient pentru ca acest copil să-și piardă 75% din vedere și să fie condamnat să poarte toată viața ochelari.

Medicul a mai spus că văzul copilului a fost afectat din cauza deteriorării maculei ochiului, din cauza arsurilor provocate de laser. Acest lucru înseamnă că vederea poate fi recuperată numai cu ajutorul microchirurgiei ochiului.

loading...

Băiatul a declarat că nu a simțit niciun fel de durere imediat, însă şocul asupra vederii sale a fost imediat. Sursă ştire