Anglia va trimite înapoi imigranții care vor mai veni din UE. Ce se va întâmpla cu cei care sunt deja în Regat?

Ministrul britanic pentru Brexit a declarat că imigranții din statele UE care ajung în Marea Britanie în această perioadă, ar putea fi trimiși înapoi în țările lor de origine.

Acesta a mai spus că nu garantează dreptul de a rămâne în Regatul Unit imigranților europeni care au sosit acum și până la ieșirea oficială din Uniunea Europeană. David Davis a declarat cotidianului Mail on Sunday că el ar negocia cu liderii europeni pentru “a garanta o despăgubire generoasă pentru imigranții europeni prezenți acum și o despăgubire generoasă pentru cetățenii britanici” aflați într-o țară din UE, fără a oferi aceleași compensații celor care vor veni.

Ministrul Davis dorește cu orice preț stoparea “noilor veniți” proveniți din UE înainte de Brexit.

“Am putea decreta ca autorizația de a rămâne sine die (în Marea Britanie) să se aplice numai înainte de o anumită dată”, a declarat ministrul.

Marea Britanie va trebui să respecte regulile UE până la ieșirea efectivă din Uniune, inclusiv libertatea de circulație, dar ar putea decide cine să rămână în țară, inclusiv pentru cei care sosesc înainte de data ieșirii. Davis a precizat că articolul 50, care permite să se anunțe în mod oficial dorința țării de a părăsi UE, nu va fi activat până la începutul anului 2017. Negocierile pentru ieșire vor dura atunci cel mult doi ani.  Marea Britanie va părăsi oficial UE cel târziu la începutul anului 2019.

Noul ministru britanic al afacerilor externe Boris Johnson se va duce la Bruxelles luni pentru reuniunea lunară a celor 28 de șefi de diplomații europene. Un dineu neoficial este planificat duminică cu cei 28 de șefi de diplomații europene pentru a discuta despre ieșirea Regatului Unit din UE a fost anulat.

loading...

Dineul care ar fi trebuit să fie duminică seara urma să trateze impactul pe care îl va avea ieșirea Marii Britanii, al cărei buget al apărării este cel mai mare din UE. Sursă știre