Cu puţin timp în urmă, în ROMÂNIA a fost CUTREMUR!

Producerea de cutremure de intensitate mică şi medie este un lucru foarte bun, spun specialiştii de la Institutului Național pentru Fizica Pământului, deoarece în acest timp se eliberează energia acumulată de-a lungul timpului şi datorită lor, un iminent cutremur de o intensitate mai mare este aproape imposibil de produs.

Cutremur în România, produs cu puțin timp în urmă. Vezi unde s-a simţit! Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață, la ora locală 5,51, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), scriu cei de la romaniatv.net

Seismul a avut loc la o adâncime de 121 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (49 de kilometri), Vălenii de Munte (53 kilometri), Buzău (53 kilometri) și Târgu Secuiesc (57 kilometri).

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

loading...

Articol preluat de pe portalul de informaţii jurnalmm.ro