ISIS către Occident: “Vom ajunge în casele voastre, în vacanţe şi la petreceri, omorându-vă şi arzându-vă”

Organizaţia teroristă Stat Islamic a făcut public un montaj video în care a revendicat incendiul de la Turnul Eiffel, de Ziua Bastiliei, deşi fumul gros care a învăluit monumentul a fost provocat de o defecţiune la sistemul pirotehnic ce urma să lanseze artificii, relatează Daily Mail.

În videoclipul publicat online putem observa un montaj cu atrocităţile comise de jihadişti, printre care atentatele de la Paris, din 13 noiembrie, cele de la Bruxelles de anul acesta, dezastrul aerian din Sinai, atacul armat de la clubul Pulse din Orlando şi atacul de la Nisa.

Montajul începe cu un avertisment către Occident: “Vom ajunge la voi în casele voastre, în vacanţe şi la petreceri, omorându-vă şi arzându-vă şi zdrobindu-vă”.

Urmează un montaj cu bucăţi de ştiri de la fiecare atrocitate şi cu numărul de oameni ucişi. Cadrul se schimbă apoi pe un bărbat cu un pistol, care se întoarce spre cameră şi spune în franceză: „Acesta este un cadou pentru Francois Hollande”. Apoi trage într-un zid.

ISIS susţine în clip că este vorba de un atac. În imagini se văd artificii în jurul Turnului Eiffel, în timp ce pe ecran apare scris “Foc la Turnul Eiffel”.

loading...

În montaj apar apoi scenele de panică şi devastare de la Nisa şi cuvintele “Sânge pentru sânge”. Clipul se încheie cu întrebarea: “Cine urmează?”.

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro