Alertă de TERORISM în Brazilia înainte de JO 2016.

Arestări în Brazilia, cu puțin timp înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Mai multe persoane suspectate că plănuiau să comită atentate în timpul evenimentului, au fost reținute de autorități, transmite BBC News.

Centrul Antiterorism a mai descoperit că pe numele a 61 dintre brazilienii care voiau acreditări, există mandate de arestare pentru diverse infracţiuni.

Numărul total al solicitărilor de acreditare pentru JO de la Rio a fost de aproximativ 460.000. În urmă cu doi ani, pentru Cupa Mondială din Brazilia s-au solicitat 350.000 de acreditări.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfășura în perioada 5-21 august 2016.

Zece oameni au fost arestați, potrivit ministrului brazilian de interne. Suspecții  făceau parte din  Statul Islamic și luaseră legătura cu mai mulți jihadiști din gruparea teroristă, chiar pe internet.

loading...

În urmă cu doar câteva zile, gruparea jihadistă Ansar al-Khilafah din Brazilia a făcut public un mesaj în care îşi exprimă susţinerea pentru liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi. Anunțul făcut de gruparea teroristă a stârnit îngrijorare pentru autoritățile braziliene, mai ales că peste 500.000 de turiști urmează să ajungă în Brazilia la Jocurile Olimpice. Sursă  știre