Munca prin străini nu e chiar Raiul pe Pământ! – MESAJUL DUREROS al unor BĂNĂŢENI din ANGLIA

E foarte simplu acum să pleci din ţară şi să munceşti în alte părţi. Uniunea Europeană ne-a oferit oportunitatea liberei circulaţii dar şi dreptul de la muncă. Este adevărat că şansa unor câştiguri salariale net superioare celor din România şi realizarea profesională nu intră în discuţie. Lucrurile nu sunt însă aşa de simple precum par la prima vedere. O spun şi mesajele emoţionante a doi bănăţeni care au plecat să se realizeze tocmai în Anglia, la Londra, culese cu ajutorul reţelelor de socializare.

Un mesaj pentru toţi cei care vor să vină în străinătate la muncă. Veţi câştiga bani mai mulţi decât în ţară făcând aceeaşi meserie, asta e clar! Totuşi veţi pierde momente alături de cei dragi, veţi pierde tinereţe şi unii dintre voi veţi pierde ultimele clipe din viaţa scumpilor părinţi sau primele momente de viaţă ale copiilor voştri. Vă veţi aminti cu drag chipurile bunicilor şi vacanţele petrecute la ţară, veţi tânji după zâmbetul celor dragi, veţi lăcrima văzând poze cu ţara ta. Lucrurile simple ce te înconjoară acum în România… sunt lucrurile pe care le vei preţui cel mai mult! Daca poţi amânã sau abandonează de tot ideea asta. Ţi-o spun cu mana pe inimă. UN PUMN DE BANI NU VA PUTEA CUMPĂRA NICIODATĂ CE AM PIERDUT DEJA! Nu fii ca mine!” mărturiseşte Dinu S. din Timişoara.

Ce folos de banii agonisiţi prin ţări străine, când pierzi clipe preţioase care se duc şi nu se mai întorc niciodată, şi cu ele se duc şi cei dragi nouă. Dar asta-i viaţa, ne constrânge să plecăm după un trai mai bun, şi asta datorită incompetenţilor şi corupţilor care ne conduc ţara, dar de multe ori şi pentru că vrem mult mai mult, ne place traiul bun, vrem case care se învârt după soare, şi când sunt gata toate şi frumoase, suntem gata şi noi, „bătrâni şi plini de dureri”, şi la urma urmei nu luăm nimic cu noi!” spune Oana T. din Reşiţa.

Sursa foto. Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii banatulazi.ro

loading...