Situația din Turcia ar putea îndrepta teoriștii ISIS către România.

Christian Tămaş profesor-cercetător în domeniul ştiinţelor umaniste de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a declarat într-un interviu pentru Mediafax că situația din Turcia este un prilej pentru teroriștii Statului Islamic să câștige teren în Europa și să se apropie de România. Domnia sa este de părere că agravarea tensiunilor din Turcia, țară lovită des de atentate, poate avea ca efect creșterea valului de imigranți și deplasarea cu uşurinţă a Statului Islamic spre granițele noastre.

„Relaţiile României cu Turcia vor depinde de evoluţia relaţiilor viitoare ale Uniunii Europene şi ale NATO cu această ţară. Noi, ca membri ai Uniunii şi ai organizaţiei transatlantice, ne vom conforma.(…) Ceea ce ne-ar putea afecta în mod foarte serios ar fi eventuala izbucnire a unor conflicte sângeroase de anvergură în Turcia, fapt care ar putea genera valuri de migraţie şi deplasarea fizică a Statului Islamic spre graniţele noastre”, a mai spus Tămaş, pentru Mediafax.

Christian Tămaş este de parere că atentatele suferite de turci vor continua, însă “nu vor putea schima radical politica din zonă”. Sursă ştire

 

loading...