ATENŢIE ROMÂNI! Imigrația în Marea Britanie după Brexit poate fi OPRITĂ timp de 7 ANI

Faptul că BEXIT-ul impune reguli noi este o realitate incontestabilă. Foarte multe idei se vehiculează în fiecare zi în mass-media româneacsă şi internaţională. Problema este că după începerea negocierilor pentru Brexit, imigraţia ar putea să fie îngrădită sau chiar oprită pur și simplu timp de șapte ani, în urma unei derogări acordate de UE. Este ştiut faptul că Uniunea Europeană ar putea acorda Regatului Unit o derogare de șapte ani de la libera circulație a forței de muncă după Brexit, în urma eforturilor depuse de Theresa May în acest sens.

Începutul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din UE ar putea dura destul de mult, acest lucru întâmplându-se pe fondul unor “neplăceri” vizibile create de mersul firesc al dezvoltării economice a Regatului Unit. Premierul Marii Britanii anunțase de la bun început viziunea sa pentru un Regat Unit post-Brexit, iar aceasta includea controlul migrației din UE, măsură ce ar putea afecta drepturile românilor care doresc să lucreze în Marea Britanie.

“Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum”, a declarat May, adăugând că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie, scrie portalul presalibera.net

“Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obţine cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerţul de bunuri şi servicii “, a adăugat ea.

O astfel de negociere este contestată de liberalii europeni al căror lider, Guy Verhofstadt, a reacționat duminică seară la un articol apărut în The Guardian. De asemenea, surse diplomatice anunță la Bruxelles că multe capitale vor bloca discuțiile dacă problema va fi pusă în acest mod. Interesele Marii Britanii sunt atât de mari în Uniunea Europeană încât se pune problema unei amânări “tărăgănate” pentru a se realiza BREXIT-ul în adevăratul sens al cuvântului. Cetăţenii din UE care vor dori să ajungă la muncă în Marea Britanie, cu siguranţă vor avea de suferit din momentul începerii lungului drum al ieşirii din marea familie europeană.

loading...

Reguli noi pentru studenții străini în Marea Britanie

Premierul britanic vrea să înăsprească criteriile prin care sunt primiți studenți străini la studiu în Marea Britanie. Theresa May crede că vizele pentru studenţi sunt un pretext pentru cei care vor să lucreze în Regat. Vestea îi tulbură pe cei mai bine de 2.000 de tineri români care au aplicat în acest an la universităţile din Marea Britanie.

Studenţii români care se pregăteau să plece la prestigioasele universităţi britanice erau deja speriaţi de Brexit. Declaraţiile Theresei May le încurcă şi mai mult planurile de viitor. Cu toate acestea, potrivit unui studiu comandat chiar de Guvernul britanic, un surplus de 55.000 de studenţi străini ar aduce, anual, economiei regatului un câştig de un miliard de lire sterline, transmite postul de televiziune digi24.ro

Sursa foto.