Mai mulți oameni au fost luați ostatici într-o biserică din Franța.

Mai mulți oameni au fost luați ostatici într-o biserică din Franța. Doi bărbati înarmați au intrat în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, aflată lângă orașul Rouen, în nordul Franței, în jurul orei locale 9.45 (10.45 oră României). Cei doi atacatori au intrat în timpul slujbei, strigând “Allah Akbar” și „DAESH”.

Agresorii au luat ostatici un preot, două calugărițe și doi enoriași. Preotul Jacques Hamel, care avea 84 de ani, a fost ucis de agresori. Mai apoi, ei  au rănit grav un enoriaș, înainte ca aceștia să fie uciși de forțele de ordine. O a treia calugăriță a reușit să scape și a  fost cea care a alertat autoritățile.

Unul dintre atacatori a fost condamnat anul trecut la un an de închisoare, după ce a încercat să ajungă în Siria, în mod fraudulos. Bărbatul a fost eliberat în luna martie dar a fost obligat să poarte o brățară electronică.

După 3 ore de la tragicul eveniment, Statul Islamic a anunțat într-un comunicat publicat de agenția Amaq, apropiată ISIS, că cei doi autori ai luării de ostatici erau “soldați” jihadisti. Sursă știre

loading...