Te-ai întrebat ce PENSII au FOŞTII PREŞEDINŢI ai ROMÂNIEI?

În fiecare zi ne luptăm să câştigăm bani pentru trailul zilnic. De multe ori ne dorim din ce în ce mai mulţi bani pentru că viaţa ne oferă multe lucruri frumoase pentru care ne trebuiesc o grămadă de bani să le achiziţionăm. Despre prieteni, colegi, părinţi, putem spune că ştim în mare parte cât câştigă fiecare, dar despre foştii preşedinţi ai României încă facem presupuneri. De curând, portalul CAPITAL.ro a publicat sumele pe care le încasează în fiecare luna calendaristică foştii preşedinţi.

Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu sunt în prezent pensionari. Aceştia primesc pe lângă pensia pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni şi una pentru activitatea profesională.

Venitul total de pensionar al lui Traian Basescu ajunge la 8.283 de lei. Respectiv – pensia in urma functiilor deţinute (2.583 lei) si indemnizatia de fost sef al statului, stabilita prin lege (5.700 lei).

Veniturile fostului preşedinte Ion Iliescu sunt mai mari decât cele ale lui Traian Băsescu. Pe lângă pensia de 3.916 lei lunar, acesta încasează indemnizaţia pentru funcţia supremă, de 5.331 de lei. În total, acesta primeşte lunar circa 9.200 de lei pe lună.

La rândul lui, fostul preşedinte Emil Constantinescu realizează, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de circa 8.000 de lei pe lună: respectiv o pensie lunară de 3.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, 5.060 luna.

loading...

Sursă articol: portalul de informaţii infopuls.ro