Veste BUNĂ pentru ROMÂNII plecați la muncă în străinătate! Pot să-şi plătească taxele cu cardul din altă ţară

Vestea aceasta vine ca urmare a faptului că, de fiecare dată când ministrul se afla în străinătate, era întrebat de cei care se aflau la muncă acolo, de ce trebuie să piardă timpul cu trimiterea de bani rudelor din ţară, pentru ca ulterior acestea să meargă la autoritatea fiscală pentru a le achita impozitele pentru toate proprietăţile deţinute în România. Toţi românii din diaspora care au proprietăți în România vor putea să plătească taxele și impozitele locale online, cu carduri emise de bănci din afara ţării. Acest lucru va fi valabil cât de curând posibil, din această vară.

Anunțul îi aparține Ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan, care a declarat că era nevoie de o astfel de facilitate pentru a evita situații “mari consumatoare de timp și bani”.

“Înainte să fiu ministru, în cadrul unor întâlniri cu români din diaspora, aceștia au cerut ca plata taxelor și impozitelor să fie posibilă și cu carduri emise de bănci din afara României. În cel mult o lună, românii plecați la muncă în afara țării vor putea achita aceste obligații cu carduri de la bănci străine”, a spus Bostan, potrivit Profit.ro.

Până acum, românii plecați la muncă în strainătate erau nevoiți să trimită bani în țară și nu puteau folosi altă metodă decât cea a cardului emis în România.

“Cum se desfășoară lucrurile în prezent? Românii plecați la muncă trimit banii printr-un serviciu specializat, părinții ridică banii și plătesc un comision, apoi se deplasează la sediul primăriei, deci altă cheltuială de bani, și acolo achită taxele și impozitele locale. Vrem să eliminăm povestea asta în termen de cel mult o lună”, a mai spus Bostan.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul A1.ro

loading...