Veste BUNĂ! Românii din UK vor avea aceleaşi drepturi precum BRITANICII din Spania sau Franţa

Theresa May, noul prim-ministru al Marii Britanii l-a desemnat pe David Davis să se ocupe de spinoasa problematică a muncitorilor veniţi din Uniunea Europeană, din care ei nu vor mai face parte în viitorul apropiat. Cu toate ca s-au speculat tot felul de idei cu privire la închiderea graniţelor pentru cei care îşi doreau un loc de muncă în Regatul Unit, acesta a declarat ca soarta imigranţilor de pe teritoriul Marii Britanii va fi la fel de bună precum este cea a muncitorilor britanici ce se afla la muncă în ţari europene precum Franţa sau Spania. În concluzie, legislaţia nu va fi chiar aşa de nepermisivă sau restrictivă precum credeau cu toţii.

Imediat după preluarea portofoliului de ministru pentru Brexit, Davis a subliniat că cetățenii care muncesc deja în Anglia vor beneficia de toate drepturile consființite prin lege, dar totul se va face dirijat, în schimbul menținerii acelorași drepturi pentru cetățenii britanici din Europa, mai ales pentru cei care lucrează în Spania sau Franța. Guvernul May este totodată hotărât, conform declarațiilor lui Davis să stopeze în orice condiţii un nou val de imigranți care ar dori să vină pentru a lucra pe teritoriul britanic. Cu alte cuvinte, actuala echipă de guvernare ar dori măsuri urgente încă înainte de părăsirea oficială a conglomeratului UE.

Dreptul de ședere permanentă îl vor avea se pare după noile prevederi, doar cetățenii europeni sosiți înainte de o anumită dată, a mai subliniat ministrul britanic.

Lucrurile par destul de evidente, în sensul că orice cetățean european ar putea să lucreze în Anglia doar pentru o perioadă limitată de timp. În cazul celor care au deja 5 ani vechime, lucrurile vor sta mult mai bine. Evident cel mai mult de suferit, vor avea europenii care muncesc la negru de foarte mulți ani și nu pot dovedi oficial statutul lor legal în Regatul Unit.

În ceea ce îi privește pe cetățenii britanici, Marea Britanie va fi deosebit depermisivă deoarece își dorește să devină independentă și deschisă tuturor relațiilor cu alte state din lume după eliberarea de sub umbrela factorilor de decizie de la Bruxelles.

loading...

Invocarea articolului 50 de la Lisabona, dar și ieșirea oficială a Marii Britanii din UE va fi un proces de durată și nu ar fi exclus ca aceasta să se producă abia în 2019.

Sursă articol: portalul de informaţii stiri.romani.xyz