ATENŢIONARE! Terorismul se apropie şi de ROMÂNIA: ISIS pregăteşte un ATAC de mari proporţii

SRI avertizează ROMANIA: ISIS pregăteşte un ATAC de mari proporţii – Sorin Gabriel Cozma, şeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, a afirmat duminică, într-o prelegere ţinută la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov că „DAESH (Statul Islamic) e cel mai puternic brand creat de terorism” si ca „indiciile arata ca DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit”.

„Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite sa se numeasca stat. DAESH e o mutatie genetica a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH apartine erei Facebook si Twitter”, spune Sorin Gabriel Cozma.

„Al-Qaeda isi conduce francizele de la distanta, practica un management pasiv. DAESH se implica in viata de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre franciza, practic management activ. Al-Qaeda incearca, in ultima vreme, sa evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH actioneaza cu o violenta nejustificata, nediscriminand intre cei vizati de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”, afirma oficialul SRI.

El mai spune ca „Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arata ca DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit.”, releatează infomm.ro.

Sursă foto. Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii relatari.ro