Au primit ani grei ani de ÎNCHISOARE din cauza unor postări pe Facebook.

Doi bărbati au fost condamnați la mulți ani de puşcărie pentru postările de pe Facebook.

În Thailanda există legea lèse-majesté, care prevede că este ilegal să insulți regele, regina sau monarhia. Pentru acest fapt guvernul thailandez te poate trimite la închisoare. Autoritățile iau foarte în serios această lege, motiv pentru care zeci de persoane au primit ani grei de închisoare.

După lovitura de stat ce a avut loc în 2014, numărul arestărilor care au stat la baza crimei de lezmajestate, peste  50 de oameni, au stat la închisoare în iunie 2016, printre care studenţi care au fost acuzaţi că au defăimat realitatea într-o piesă de teatru, persoane care au scris de rău pe pereţii toaletelor sau că ar fi vorbit de rău de monarhia.

Anul trecut regele Bhumibol Adulyadej în vârstă de 87 ani a fost ridiculizat de doi tineri pe Facebook. Aceștia au publicat mesaje anti-monarhie pe rețeaua de socializare.

Cei doi bărbați au fost condamnați la 28, respectiv 30 de ani de închisoare, din cauza unor postări pe Facebook, iar alte zeci de persoane au fost amendate. Toată populația este în alertă.

Cel care a primit 30 de ani este acuzat că a ofensat monarhia în șase postări pe Facebook. Inițial a primit 60 de ani de închisoare dar i s-a redus la jumătate pedeapsa pentru că s-a declarat vinovat

Foarte mulți thailandezi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de lèse-majesté, deoarece li se pare o lege absurdă care încalcă dreptul la libera exprimare. Sursă știre