Românii din UK, noi incidente de rasism.

Românii din Marea Britanie au avut parte de noi incidente rasiste, în partea de sud-vest a Angliei, în provincia Cornwall.

Incidentele sunt legate de votul pentru Brexit al cetățenilor din Cornwall. 56.5% dintre locuitorii din Cornwall au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, față de 43.5% care au votat pentru a rămâne în UE.

Potrivit westbriton.co.uk, toate evenimentele legate de rasism au fost postate pe site-ul iStreetWatch care a fost creat special pentru ca oamenii să reclame actele de hărțuire rasiste în spațiile publice.

O astfel de întâmplare neplăcută, a fost raportată într-un supermarket din Camborne, unde un britanic a strigat la adresa unei persoane de origine română și unui sirian „De ce mai sunteți aici? Noi am votat să plecați, deci plecați dracului de aici!.

Persoana care a raportat nefericita întâmplare a spus că s-a dus către cei doi, un român și un sirian cu pașaport britanic, i-a îmbrățișat și le-a spus că el vrea ca ei să rămână. „Erau niște oameni minunați”, a spus martorul. Sursă știre  Sursă foto

loading...