Marea Britanie refuză să ofere garanții celor 3,6 milioane de cetățeni europeni din UK printre care și muncitori români

Faptul că în Marea Britanie domneşte “debandada” ieşirii din Uniunea Europeană, este un lucru cât se poate de cert. Măsurile ce se vor lua de executivul de la Londra, se vor derula până anul 2019, un timp destul de lung pentru ca englezii să poata “cerne” prostia pe care au facut-o. Însă Marea Britanie poate declanșa măsuri și controale aspre. În acest context, potrivit tabloidului Daily Mail, cei care locuiesc și muncesc legal în Marea Britanie vor rămâne cetățeni cu drepturi depline în continuare. Se cunoaşte faptul că doar 20% din cei care muncesc în prezent pe teritoriul Marii Britanii vor avea emoții, deoarece statutul lor nu se încadrează în prevederile interne ce urmează a fi aplicate. În acest context, peste o jumătate de milion de europeni, vor trebui să aștepte deciziile ce vor fi luate după declanșarea și aplicarea articolului 50 al tratatului de la Lisabona, relateaza ro.blastingnews.com

Se cunoaşte faptul că, toți cei sosiți în Marea Britanie după anul 2014, vor avea drepturi de liberă circulație și de muncă restricționate, diferite față de ceilalți cetățeni ajunşi anterior. Emran Mian, directorul fundației “Think thank” consideră că dacă Marea Britanie părășește UE în 2019, cei aproape 600.000 de cetățeni sosiți după 2014 se pot aștepta la orice măsură restrictivă. Privind în perspectiva “gravelor abateri de la lege”, Marea Britanie cu siguranţa va introduce o serie de măsuri menite să controleze și să scoată la iveală neregulile și statutul persoanelor ce locuiesc și muncesc aici făra forme legale, deoarece miniștrii actualului cabinet sunt supuși presiunilor din partea UE, pentru a clarifica statutul tuturor muncitorilor europeni aflați în țară.

Zilele trecute, deputații britanici au cerut insistent actualei echipe de guvernare britanice să stabilească o dată limită pentru derularea procesului intern și totodată pentru a elimina suspiciunile și starea de confuzie apărute în sânul societății engleze.

Cu toate acestea, acum se poate spune pe “şleau” că Theresa May refuză în continuare să ofere garanții celor 3,6 milioane de cetățeni europeni din UK printre care și muncitori români. În decursul vizitei făcute săptămâna trecută la Bratislava, Theresa May a declarat că, prioritari sunt tot cetățenii britanici ce ar putea să se întoarcă în țara lor natală, odată cu schimbările ce se vor face de către Marea Britanie.

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii ro.blastingnews.com

loading...