Dramele sufleteşti trăite de românii din Italia. Nicio ţară europeană nu este a lor, doar ROMÂNIA!

Îmi este greu să scriu despre dramele şi rănile sufleteşti pe care le trăiesc românii plecaţi departe de ai lor, de ţara lor, doar pentru a-şi face un rost în viaţă şi a asigura un trai decent copiilor rămaşi în ţară în grija rudelor apropiate. Plimbându-mă pe canalul YouTube, am găsit unul dintre cele mai frumoase reportaje făcute de postul de televiziune Kanal D, despre şi cu românii din Italia.

Cei de la postul de televiziune au mers pe străzile din Italia, pe la casele unde “robotesc” toată ziua badantele noastre şi le-au pus întrebări despre dorul de ţară, despre munca lor şi ce ar face dacă s-ar întoarce în România cu un salariu aşa de mic cum este la noi în ţară.

Răspunsurile lor au fost sincere, se vede că multe dintre femeile intervievate aveau lacrimile în ochi şi erau destul de mirate că cineva din România se interesează de soarta lor. Concluzia reportajului este una cât se poate de dureroasă: în România nu poţi trăi decent cu salariul mimim pe economie, iar de cele mai multe ori, “banii câştigaţi cu atâta trudă în străinătate” nu merită pe deplin “suferinţa lăsată în ţară”, mai ales pentru femeile care sunt mame şi trăiesc departe de copii lor.

https://youtu.be/n39pe1DAvGA

Sursă articol: myplay.site

loading...