Cercetătorii ANUNŢĂ: sunt 97% şanse ca PĂMÂNTUL să treacă printr-o NOUĂ ERĂ GLACIARĂ!

Cercetatorii spun ca am putea trece printr-un deceniu de iarna. Anul 2030 va aduce o iarna lunga, spun oamenii de stiinta care declara ca e posibil ca Soarele sa intre intr-o perioada de calm, in care sa isi reduca activitatea mult. Pamantul ar putea trece printr-un ciclu de cativa ani de temperaturi scazute, scriu cei de la ilikeit.eu
Ultima data, un astfel de fenomen s-a intamplat in 1645, iar atunci raul Tamisa care trece prin Londra a inghetat. Profesorul Valentina Zharkova crede ca probabilitatea ca acest lucru sa se intample este de 97%, scrie dailystar.
“Am descoperit ca valurile magnetice apar in pereche, fiind generate in doua straturi diferite ale Soarelui. Ambele au o frecventa de aproximativ 11 ani. In timpul unui ciclu solar ele oscileaza intre emisfera sudica si nordica a Soarelui. Luand in calcul si existența unui efect de suprafata si comparand cu inregistrarile activitatii solare, modelul nostru a avut o precizie de estimare de 97%”, a declarat profesorul Jarkova.
“Modelul nostru de analiza previzionează ca in timpul ciclului 26, intre anii 2020-2030, cele doua efecte se vor sincroniza, ceea ce va produce o reducere semnificativa a activitatii solare”, a precizat astroficianul.
Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul de informaţii ilikeit.eu
loading...