O jurnalistă JIGNEŞTE ROMÂNII din STRĂINĂTATE: “Ceva tot s-a schimbat. Trăim 11 luni pe an fără Diaspora”

Jurnalista Cristiana Sabău scrie pentru timponline.ro un articol defaimator la adresa romanilor din strainatate sub titlul “Ceva tot s-a schimbat. Trăim 11 luni pe an fără Diaspora”, relateaza cei de la hotinfo.ro

Prezentăm mai jos articolul publicat pe portalul de informaţii timponline.ro

Unii români din Diaspora sunt foarte nemulţumiţi că, în ţara pe care au părăsit-o acum nu ştiu câţi ani, nu s-a schimbat nimic, vezi Doamne. Ba s-a schimbat! Timp de 11 luni într-un an, suntem liniştiţi, fără ei. Străzile sunt mai libere, instituţiile funcţionează normal. La halul în care ne-a invadat Diaspora în această lună, de acum ar trebui să plecăm cu toţii în august în vacanţă şi să o lăsăm pe ea să-şi facă de cap prin ţărişoara noastră pustie. Probabil vor fi mai puţine victime pe şosele decât dacă stăm cu toţii acasă cu scopul de a le face pe plac unora ca ei, plini de ifose în ţara natală, marginalizaţi în cele adoptive.

Judeţul din care o treime din populaţie a plecat să muncească pământurile altora, să îngrijească bătrânii şi copiii străinilor pentru bani cu care să facă şi ei o mică aroganţă în această viaţă – constând în casă cu două etaje în loc de unul şi tanc în loc de o maşină normală – nu are cum fi în luna august decât invadat.

Străzile sunt full de dimineaţa până noaptea, în hipermarket-uri nu poţi arunca un ac, pe la instituţii cozile ies în stradă, toată lumea e nevoasă şi supărată pe ţara noastră şi pe noi, neputincioşii, europeni de rangul doi, care nu am fost fost capabili să facem din ea nici Spania şi nici Italia şi cu atât mai puţin Germania şi Austria.

În timp ce ei, românii curajoşi, pupaţi de politicieni prin toate zonele dorsale fiindcă fac economia să duduie şi, evident, tot ei decid cine trebuie să fie Preşedintele României, sunt cetăţeni europeni de rang întâi şi au mai multe drepturi decât noi, ceilalţi. De exemplu, au dreptul să ne stâlcească într-un hal fără de hal limba pe motiv că au uitat-o. Niciunul din categoria asta nu are puterea să recunoască faptul că nu a ştiut niciodată nici să scrie, nici să vorbească româna corectă. Apoi, au impresia că ne umilesc dacă la hipermarket umplu singuri toată banda cu tot soiul de cumpărături banale în cantităţi mari pe care le duc la ţară, pretinzând că le-au adus din străinătate. Nu o dată am văzut indivizi care scoteau teancuri de bani legaţi cu elastic, îi numărau în văzul lumii şi plăteau uitându-se nu la casieriţă, ci în jur dacă nu cumva stă cineva cu gura căscată, mut de admiraţie. E acea specie care circulă prin oraş în şlapi … de firmă, ca să fim bine înţeleşi.

I-am ascultat pe cei care dau năvală la Paşapoarte – câte 200 pe zi – ţinând lecţii despre cum ar trebui să fie ei serviţi pe loc şi gâdilaţi în tălpi (deşi nu văd cum ţi s-ar putea emite pe loc un document de tipul acesta), despre cum statul român ar trebui să mai angajeze încă nu ştiu câte zeci de funcţionari, să facă nişte clădiri imense în care ei să stea confortabil. Dacă stăteam să iau notiţe de la ei, aş fi scris mai mult decât într-o zi de cursuri la facultate.

Pe unii dintre ei i-am întrebat de ce mai vin acasă dacă e chiar aşa de rău, de ce nu renunţă la cetăţenia română (este posibil lucrul acesta) şi nu devin cetăţeni italieni, spanioli, etc. Nu am primit niciun răspuns, asta pentru că, de fapt, cetăţenia e greu de obţinut, iar în al doilea rând, să fii cetăţean al unei ţări din UE e destul de scump, mult mai scump decât dacă eşti român.

De exemplu, poate deveni cetăţean german o persoană care „domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului german de cel puţin 8 ani şi are drept de şedere permanent, dovedeşte prin comportament, acţiuni şi atitudine, loialitate faţă de statul german”, „are asigurate în Germania mijloacele legale pentru o existenţă decentă şi nu a solicitat niciodată ajutor social sau Arbeitslosengeld II, este cunoscut cu o bună comportare şi nu a fost condamnat, în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetăţean german. Are cunoştinţe de limba germană de nivel B1 (cu testul B1 promovat) şi posedă noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie germană în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială (cunoştintele vor fi verificate în scris prin Einbuergerungstest), cunoaşte prevederile Constituţiei Germaniei.”. Câţi dintre cei pe care îi vedeţi pe la cozi, la Paşapoarte, Înmatriculări sau Evidenţa Populaţiei credeţi că ar corespunde criteriilor de mai sus? Câţi ar lua testul de limbă, dar pe cel de cultură şi civilizaţie străine în condiţiile în care nu ştiu nimic despre cele din ţara de baştină?

Nu vreau să generalizez şi să spun că toată Diaspora e la fel, dar aş vrea, la fel de mult, ca nici Diaspora aceasta să nu facă un sport naţional din a ne huli ţara şi pe noi, cei rămaşi aici.

Invaziei de august nu cred că i-ar face faţă cu mai mult succes nicio altă ţară în care ar năvăli hoarde întregi cu căţel, purcel, mama soacră şi verişoara nevestei, toţi puşi pe harţă. Veniţi, fraţilor, pe rând, sau staţi acolo unde e mai frumos şi mai bine. Vă asigur că nu ne supărăm deloc. Dimpotrivă!

Stirideactualitate.ro nu este în măsură să judece nicio opinie, a niciunui jurnalist, indiferent de problema dezbătută de acesta. Articolul de mai sus este o preluare INTEGRALA de pe portalul de informaţii timponline.ro 

31 Comments on O jurnalistă JIGNEŞTE ROMÂNII din STRĂINĂTATE: “Ceva tot s-a schimbat. Trăim 11 luni pe an fără Diaspora”

 1. Mda masini pe gratis.

 2. stimata “jurnalista” cine te cunoaste nu stiu ,o familie din romania traieste 11 luni cu salariul pe o luna a unuia din “diaspora” daca nu stiai.

 3. Denise Brata // 26 august 2016 at 12:40 //

  Dacă acest articol nu îl scria ,nici măcar nu știa nimeni de ea…A vrut sa iasă în evidență. ..Fiecare știe motivul pentru care a ales ceva;nu judeca nu ești în măsura!

 4. Jurnalista `Nimeni ` …

 5. Ha.ha.ha Nu ai nici o idee despre ce vorbesti si apoi NU ne pasa de tine si parerile tale,se vede ca nu esti iesita peste hotare.Iar cat timp stam acasa chiar nu este problema ta pentru ca nu ne platesti biletul de avion nici concediul,muncim tot anul pentru luna de concediu despre care tot vorbesti acolo.Iar comentariile tale chiar nu ne afecteazá.?

 6. Papusa! Esti mai proasta decat slapii mei chinezesti. Lunar trimit in tara bani din care Statul roman isi ia gramada de taxe pe care tu nu le platesti..caci de, ai salariul mic! Taxe pe care le regasesti inclusiv in metroul cu care mergi la birou sau doctori. Apoi nu toti care au plecat isifac vile sau iau tancuri…Nu cred ca esti in stare sa susti un interviu contra unor condidati din State sau Canada, etc si sa-l iei, asa ca taci dracului din gura si cauta-ti ceva de munca..poate Centura te-ar tapa…In rest, diaspora sau nu, tot cetateni romani sunt. In prostia ta ar trebui sa-ti faci griji pentru cei 1.2 milioane moldoveni care au ca si tine aceiasi cetatenie, desi te urasc si vorbesc rusa…aia iti aleg presedintele, daca nu ai bagat de seama. In rest, da-ti un cap in gura. Noi tinem cursul euro jos, nu tu prin plusprodusul zero pe care-l consumi!

 7. Asa si, ce-ati vrea voi astia plecati afara, sa va pupam in cur, pentru ca veniti o luna pe an, bulversati circulatia, construiti cate ceva, si nu mai stiti vorbii romaneste?

 8. Citind CRETINISMELE de mai sus ale aşa zisei jurnaliste, am avut o senzaţie de VOMĂ. Cum poate fi numită jurnalistă cineva care nu are mintea întreagă, sau mai bine spus cu deviere de judecată ??? O sfătuiesc să încerce o altă meserie căci a scrie articole la un ziar u-i de ea !!!

 9. Practic , eu mă simt jignita.Am făcut în tara mea am făcut o facultate (Jurnalism). Nu mi-a convenit sa alerg lunar pt 200 euro. Am plecat în străinătate și am muncit (n-am fost sluga nimanui). Mi-Am făcut cursul de limba și l-am luat cu aproape maxim. Am avut oferta sa lucrez și la un ziar romanesc, însă eu nu scriu articole de genul tău. Acum am început o școală pt asistente. Practic, dacă ai terminat o școală aici ți se oferă și loc de munca. Asta s-a schimbat în tara mea natala? În tara mea,unde trimit lunar bani și în tara în care mă întorc și de 8 ori pe an? Nu generaliza ca nici eu nu spun ca toți jurnaliștii sunt jegosi. Plus ca știu limba romana mult mai bine decât tine. Poți adauga și încă doua limbi străine. Limba germana despre care vorbești tu este o limba grea. Încearcă sa o înveți în 3 luni. Aroganta de care dai dovada te face mica. Sigur ca sunt și romani cărora le vine greu sa mixeze limbile. 11 luni spui? Luna august? Dar luna decembrie? Informează-Te din cel puțin 3 surse și asigura-te ca nu ai scris un zvon. Sau reia cursurile de jurnalism. Sănătate!

 10. simona lo presti // 23 august 2016 at 13:46 //

  Draga jurnalista Cristiana Sabau,
  Articolul jignitor adresat romanilor din Diaspora ,este scris cu un aer de superioritate si o lipsa de educatie suparatoare.Dar nu ma mir,este tipic romanesc.Nu ai habar nici pe departe care este realitatea …Se vede ca nu ai pus piciorul inafara hotarelor Romaniei,altfel nu ai fi asa mandra ca esti romanca…Viata buna in Romania viitorului unde guverneaza ignoranta,ipocrizia si falsitatea!O meriti pe deplin!

 11. Mult stimata cunoscuta doamna, de o gramada de timp am trait fara sa auzim de tine si a fost bine. Deci poti sa dispari. Pa si pu!La revedere.

 12. Tudorita // 22 august 2016 at 14:40 //

  Intotdeauna se gaseste cineva sa dezbine poporul roman ,daca se pleaca urechea la tot invidiosul si rau intentionat! Cucoana! Nu ne lasam manipulati de oameni ca tine, pentru ca celor plecati de acasa le lipseste familia si celor de acasa le lipseste siguranta zilei de maine! Asa ca ,bine,nu stiu cine o duce! Daca vrei sa publici un articol , scrie unul constructiv !Haideti sa fim buni si mai educati si sa nu incurajam agresiunea nici macar verbala,pentru ca raspuns la articolul acesta as vrea sa-i spun de toate , numai “draguto” , NU

 13. Demi Dacul // 20 august 2016 at 16:51 //

  Doamna jurnalista Cristiana Sabău.Cati banuti ai luat de la mizerabilul de jidan(khazar) George Soros,ca sa arunci cu noroi in cei ce iti pun painea alba pe masa.Pentru noi,urmasii dacilor,esti o soparla tradatoare de neam.Stii ca din banii nostri ai celor din Diaspora mananci paine asa cum zici 11 luni”linistit”,stii ca economia Romaniei este tinuta si din bani celor din Diaspora pe care ii trimitem in Romania luna de luna si ii cheltuim in investitii,actualmente 4 miliarde de euro!!! iar la inceputul crizei a fost circa 7-8 miliarde de euro!!!Deci daca investim noi avem pretentii la servicii din partea statului roman sau au dreptul numai”strainii carora le lingeti si picioarele.Sa-ti fie rusine pentru reportajul mizerabil pe care l-ai scris aruncand cu noroi in conationalii tai care muncesc cinstit si investesc in Romania.Noi cei din Diaspora ASTEPTAM SCUZELE DE RIGOARE.

 14. Jumatate din articolul tau consta intr-un paragraf in care ne explici ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a obtine cetatenie germana. Bravo, stii sa folosesti functia copy-paste. Iar cealalta jumatate a “articolului” tau este plina de rautati, prost scrisa si total dezinformata. Felicitari, ai intrat in categoria “Mircea Badea si suporterii sa pupe in CUR Diaspora”.

 15. CEDORESTI? // 18 august 2016 at 23:09 //

  Jurnalisto, esti in plus precum multi jurnalisti din Romania. Iti recomamd sa te opresti in a scrie rahat si sa iti cauti o munca!!! Nu intelege gresit. Avem nevoie de jurnalisti dar dumneata esti in plus in aceasta profesie!!!

 16. poatealex,frustrat si ratat poti fi tu,care nu te obosesti sa gandesti,,hai sictir,,cat despre articol,,in Siria la fata locului sa te duci sa te inspiri ca in Ro e prea usor,,de aia dati inainte,,n,are rost sa comentez,,o idioata care nu stie pe ce lume e,,aceasta figura in presa ,,pacat,,

 17. Cred ca ati gresit job-ul cauta-ti un alt tip de munca… Esti dezinformata rau

 18. sa inteleg, ca? diaspora voteaza? mi se pare o lipsa de respect. ai ales sa te tirezi, macar ai un gram de bun simt si nu fute viitorul celor ramasi in tara, doar pt ca, creierul tau neinformat, sau rau informat de ”liderul” tau ce-ti spala creierul pt ca: ti-a tradus ceva gratis/ gasit un anunt pt gasit serviciu/ indrumat/explicat/ organizat; iti ”sugereaza” cum e mai ok sa votezi(el fiind o ”sageata” cumparata de un anumit partid pe metoda ”cel mai smecher/renumit tre’ sa fie la noi sa poata ”canta” pe-afara). vrei sa votezi? stai in rasa ma-tii acasa si traieste ceea ce traiesc cei ramasi acasa. atunci o sa stii concret cu cine trebuie sa votezi. desi ma indoiesc ca stii, atat timp cat esti usor de manipulat ca specimen de turma. lasa-i pe cei de acasa sa isi voteze soarta. sau te crezi mai inteligent ca ai plecat afara si le corectezi greselile la vot, uitandu-te pe posturi tv, partinitoare unui partid, ce-ti prezinta tara prin ochii lor? si tot tu faci pula mare ca vrei sa votezi? ca sa ce? sa iasa unu’ de-ti bantuie visele tale gay, si tu ala smardoi, ce urla ca disperatu’ ca te intorci in tara ta, daca iasa, sa ramai inca afara?!
  diaspora= manelari? aaaaaaa, nope. te lovesti la ceas afirmand asta. de ce? pt ca diaspora se poate imparti in 3 categ: manelisti (la propiu), ”doctii” sau ”sagetile”(nu ma refer la persoanele destepte cu joburi pe masura. sunt si ei imprastiati prin categ, dar f putini) si mi se rupistii(cei care isi baga pula-n ea de romanie pt totdeauna- categ din care fac si eu parte). ca manelistii-s majoritari si iasa in evidenta negativa si afara, e cu totul altceva, si nu pot definii intreaga comunitate. deci esti pierzatoare din start afirmand asta. da, dreptatea e mereu la mijloc. nu vb/scriu(nici eu nu-s departe) corect l. romana. faza e ca nici macar limba tarii respective n-o vb la perfectie, dar acelasi lucru se intampla si in tara, faptul ca iasa in evidenta, e datorata invidiei ca deh, uite la pula ala ce lovit se da c-o uitat l. romana. nu, n-o uitat-o. ata o stia si inainte, doar ca vb inca o limba ai tendinta sa te comporti ca in tara respectiva si mai tre’ ceva vreme sa stai p’acas’ sa te reobisnuiesti sa mixezi limbile.
  aroganta spui tu, sa-si faca o casa si sa-si ia o masina? cand spui cu turnulete, te referi strict la categoria tiganilor(include si ”romanii” care au avut la un moment dat prin vene sange de la o imbarligatura cu un reprezentant din specia aia- vezi la propiu ascultatorii de manele. nu exista ”alb” pur care sa asculte manele si sa nu aiba si putin sange tiganesc in vene. nu exista!). restul isi fac vile,dar si le merita in caz ca au facut banii cinstiti afara(incluzand parcile de escorte ce se sparg pe 70e+/juma de ora in toate gaurile si vin acasa ”doamne”, dar merita ca s-au ars cinstit si doar ele stiu cat de greu era sa stea la uro sau la alte fantezii sexuale cu diversi) si nu vad altceva ce ar trebui sa faca, cu banii castigati decat sa-si faca un acoperis, sa-si ia o ”caruta”, ceva zdanganitori pe maini/urechi/degete, haine, ceva legat de hobby-urile avute, si de restul sa inceapa sa vada lumea. deci unde e problema diasporei aici? ca isi realizeaza un vis/vise?
  hulim tara? aaaaaaaaaaaa, dap! cel putin eu le explic la straini ce inseamna coruptia adevarata, nu de aia de care se plang ei; ce inseamna sa nu gasesti un job daca nu ai facut scoala, pt ca mama si tata n-au furat si nici n-au pupat in cur sa faca bani, care sa-ti dea posibilitatea sa supravietuiesti decent, si atunci cei ramasi in tara sunt 80% hoti/curve/politicieni si in procentaj mic- oameni saraci cinstiti, inteligenti si oameni de afaceri(procentul a se citi amestecat pt ca exista cazuri de inteligenti saraci si de afaceristi cinstiti)care au ramas din diverse motive-varsta, familie sau afacere prospera. am obiceiul sa inchei sintetizand: romania e frumoasa, dar e populata de multe jeguri. e faina de vizitat, dar fara a interactiona cu lumea ce cauta sa te prosteasca/fure la fiecare pas/magazin/hotel si care vad in straini cine-stie-ce sansa de a se imbogati daca se lingusesc parand ”de gasca”. asa ca nu-mi da tu lectii de cum sa descriu tara prin prisma unui om cinstit ce-a murit (aproape la propiu) de foame in ro, fara posibilitatea de a-si opera mama de cataracta, si fara sa-si poata gasi jumatatea, ca pizdele ce ti-ar placea-s toate gold digger si fiind sarac nu-ti permiti haine ok sau sa iesi pe undeva cu ele…long story si nu e subiectul ”viata mea”, dar te asigur ca tot ce povestesc de se minuneaza strainii, e prin prisma unui om ce a facut(si inca fac)parte din gasca saracilor, chiar daca spal si wc-uri(apropos, afara se folosesc manusi si solutii eficiente pt spalat wc-uri, deci nimeni nu ”mangaie cacatul” sau freaca de-i sar ochii in buda. evident ca si strainii-s civilizati si nu se caca cu picioarele pe colac.asta asa o paranteza pt alti invidiosi care se bat cu pumnu’-n piept ca-s patrioti si de aia-s sado-masochisti sa ramana in tara pe un salariu de 3-4 ori mai mic decat al unui cleaner sau care asistant-ala de cica spala mosi la cur in viziunea lor, tot fara manusi 🙂 )pt ca inca nu am reusit decat sa invat sa traiesc decent, fiind venit din foame, si mai apoi sa-mi realizez visurile ce in ro pareau s.f. . cam asta e cu diaspora vs romania. si vezi ca diaspora nu se invarte doar in tarile in care merg snobii la gramada. trece si oceanul diaspora:) sper ca am fost destul de inteles ca fiind impartial pt ca asta sunt eu mereu, si ca interesantii au sa inceapa sa fie realisti si sa vada lumea inconjuratoare asa cum tre’ sa fie vazuta. in felel asta se schimba mentalitatea gresita in tara si n-au sa mai plece si altii! hai, ”bafte” barfitori mici, ce sunteti 🙂

 19. Alexandrina // 17 august 2016 at 8:28 //

  Va invitam sa va petreceti 11luni cu noi afara. Sa va documentati temeinic inainte de a scrie un articol de acest gen. Va asigur ca o sa schimbati idea. Ar trebui sa fiti recunosc attori pentru faptul ca in august se mai pune un pic in miscare economia. Dar voi nu vreti diaspora! Vreti numai banii diasporei! Cei ramasi in tara sunt mai de soi!numai vedetisme de doi bani si manelisti ! 11 luni privim la televizor aceste realitati. Venim acasa cu speranta ca n-o fi adevarat tot ce vedem pe micul ecran! Voi spuneti ca suntem nemultumiti! Sigur ca suntem! Cand pentru a obtine un document trebuie sa asteptam cu saptamanile, cand in afara se rezolva intr-o zi sau maximum o saptamana . Dar nu-iproblema, ajunge ca scoti din buzunar ceva euro si se poate si la noi. Aici e buba! Abia asteapta functionarii nostri stresati sa vina diaspora! Pot sa stea sa doarma 11 luni linistiti pe cata spaga iau in august. Sa doarma si sa barfeasca diaspora! Sa va fie rusine!vin acasa dupa 11 luni sa-mi pun mainile in cap! Trebuie sa-i ducem pe parinti in clinici private sa-i tratam ptr ca 11 luni de zile au fost plimbati de la un spital la altul fara nici un rezultat. Cand vin euro se pune si diagnosticul. Si se rezolva si documentele alea pentru care asteapta de 11 luni aprobare. Nu mai vb bine romaneste e adevarat. Pentru a reusi sa razbati in tara de adoptie trebuie sa-ti insusesti bine limba. Nu-i usor ptr ca trebuie sa prinzi din zbor, nu te duci la scoala. Te duci la munca. Cand vb 11 luni pe AN, ani la rand o limba, nu-i usor sa vb corect limba de origine . Si nu ptr ca am uitat. Ci ptr ca stam prea putin acasa si nu apuci sa te reobisnuieti. Dar i-ti dai imediat seama de cat de bine o vb “cei de acasa”.stiti vb lui Ion Creanga” eu sunt prost , dar cand vad altii mai prosti prind curaj”. te-apuca groaza de ce auzi! Explodeaza Romania de atata cultura si bun simt. Romani din diaspora daca vrem sa avem “dreptul” de a ne intoarce acasa va trebui sa dai test de limba, cultura generala, bun gust, umilinta. Daca nu corespunzi standardului, capul in pamant si lasati slapii de firma la granita.si banii. Dupa aia poti sa faci cale-ntoarsa ptr alte 11 luni de zile. Rusine fratilor , rusine!!!

 20. Persoanele astea care invadează țara o luna pe an de fapt ar fi trebuit sa ii țină sub aripa sa 12 luni pe an. Sa ii asigure o școlarizare decent ca sa nu mai vorbim de locuri de munca. Nu poți sa îți permiți sa judeci persoanele astea ca nu vb bine românește pt probabil mulți ar fi vrut sa facă mai multe in țara natală. Sa îți fie RUSINE de postarea ta. Da probabil ai dreptate , se întorc mulți care se dau in figuri, dar dacă ai fi călătorit un pic ai fi văzut ca asta se întâmpla si cu romanii care vin in vacanța in tari străine: ‘ ei nu vin la cules capsuni’ . Dar sa zici ca nu puteți de cei din diaspora lipsești de respect parinților care își aștepta copii acasă cu lacrimile in ochi, copii ce nu isi văd părinți de 11Luni si aștepta cu bătăi de inima si cei care au înghițit in sec si prin lacrimi 11Luni ca sa astupe un gol pe care il țara natală nu i l-a dat! Rușine !!!!

 21. Gabriela Apostol // 16 august 2016 at 20:20 //

  Frustrare si ura, tipic pentru unii romani, din pacate. Dintre acestia se recruteaza si functionarii publici care mai nu te executa ca indraznesti sa faci ceva diferit si nu -ti petreci viata pe ceas. Cineva trebuie sa le spuna ca e total impotriva educatiei, a civilizatiei, a credintei, a normalitatii sa nu respecti pe celalalt si, mai ales, sa urasti.

 22. Iancu Alexandra // 16 august 2016 at 14:37 //

  11 luni pe an trăiți liniștiți fără diaspora, însă o luna pe an economiile diasporei se întorc în țară. Poate ca și diaspora trăiește 11 luni pe an fără persoane cu prejudecăți ca dumneata, iar apoi se întoarce pentru o lună în țara care i’a întors spatele. Dar nu se plânge. Așa că lasă opinia dumitale de căcat că nu interesează pe nimeni. Nu venim la ușa dumitale să cerem de pomană. Dacă nu ar fi Diaspora ai muri de foame! Mulți ca dumneata au luat locul tinerilor capabili care acum spala wc-uri prin Italia. Scuza-mi greșelile de ortografie dar sunt plecata de prea mult timp. Dar tu ești mai analfabetă ca mine și nu te prinzi!

 23. marynnna // 16 august 2016 at 12:47 //

  Da, are dreptate doamna aici in acest articol care tot anul a promovat vedetisme si manelisti acum in vacanta a luat o pauza si scie despre saracii romani plecati din tara si nu numai muncitori cat si sportivi si tineri care in loc sa-si cheltuiasca banii munciti cu atata truda, prin Dubai, pe plaja in Italia, Spania… sau mai stiu eu unde prefera sa-i cheltuiasca tot in Romanica noastra si cu ocazia asta isi vad si ei parintii asa ca bonus…ca na apoi din septembrie ei se intorc la munca si doamna cu articolul poate sa-si reia activitatea din sa publice pozele din vacantele luxoase ale vedetismelor noastre.Apoi va luati de oameni ca dupa ce vorbesc un an intreg o alta limba vin acasa cu vocabularul imbogatit ca daca stiti si limba asta romaneasca s-a format si ea cumva, macar ei au invatat o a doua limba pe care o vorbesc zilnic, spre deosebire de mahalaua si tiganeala din fiecare zi promovata de mass media romaneasca.

 24. Un mare adevar.Nota zece pentru articol.Sunt de acord ca nu putem generaliza dar au plecat afara si oameni care nu au nici scoala gimnaziala si nu trebuie sa avem asteptari de la acestia.Ar trebui sa-si schimbe atitudinea cand vin in vacanta si nu numai,infatuarea si proasta crestere sa le lase la granita.

 25. gogu broscaru // 16 august 2016 at 9:22 //

  LA CE VA ASTEPTATI DE LA DIASPORA-SA VINA CU “GRAY”S ANATOMY”SUB BRAT?dupa ce ia-ti luat dreptul constitutional la educatie?

 26. tinpitboss // 16 august 2016 at 9:20 //

  Jurnalista
  a jignit rominia

 27. gogu broscaru // 16 august 2016 at 9:07 //

  prin ceea ce scrii,mata lezezi grav drepturile ceteteanului roman-european stipulate in CONSTITUTIA ROMANIEI (art31,32,33,47)

 28. gogu broscaru // 16 august 2016 at 8:54 //

  EMINESCU A FOST SI JURNALIST,A FOST SI IN DIASPORA SI-A IUBIT SI TARA CU POPORUL EI(MAI PUTIN PE FONFONITII SI GUSATII CU GURA STRAMBA PRECUM MATALE),NU CA TINE SI CTP CARE PAPA RAHAT SI MARE NU STIU CE….MIHAI EMINESCU NE-A DAT DEFINITIA UNIVERSULUI IN 3 CUVINTE,IMANUEL KANT A DAT DEFINITIA LUI DUMNEZEU CU MULT “COMMON SENSE”.DAR VAD CA TU NU PREA TE INCADREZI LA “CETATENIA ROMANA”CA NU STII NICI “PE CE LUME TRAIESTI”(pe spinarea noastra scrijelesti cu penita fara cerneala-scrii degeaba ca de fapt nu spui nimic(vorbe ce din coada au sa sune)nici chiar voi -ziaristii nu va mai aparatii poporul-ii luati dreptul la educatie-asta e crima tagmei politico-ziaristica-teologico-bulangistica(bulan vine aici de la ciolan)-oprea iti va da rangul de “generala in armata capetelor seci”

 29. ASA ESTE
  M-am saturat de ratatii astia care afara sunt slugi si-i vezi cu ce fumuri de frustrati se intorc…

 30. gogu broscaru // 16 august 2016 at 8:33 //

  am scris un comentariu duios ptr doamna “ziarista”-ca de jurnalist nu poate fii vorba dar”my comment is awaiting moderation”what a f… is this?jos cenzura

 31. Nu jigneste pe nimeni. Spune un mare adevar, dar adevarul doare si supara foarte tare.

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. ROMANII din strainatate facuti praf de o jurnalista : “Ceva tot s-a schimbat. Trăim 11 luni pe an fără Diaspora si suntem linistiti” | Descrieri.ro
 2. O cunoscuta jurnalista JIGNESTE toti ROMANII DIN STRAINATATE: “Trăim 11 luni pe an fără Diaspora si suntem linistiti” – Romania vrea Atitudine

Comments are closed.