Traian Băsescu ANUNŢĂ: “VOI FI ARESTAT!”

Fostul președinte al României afirmă că, în curând, va fi arestat din dispoziția procurorilor si cu acordul unui judecător.

Se referă la ultima acuzație care i se aduce, cea legată de matrapazlâcurile cu terenuri, cu bani negri și cu un afacerist cu care a colaborat îndeaproape atât când a fost ministru al Transporturilor, cât și ulterior, în calitate de primar general al Capitalei. Va fi sau nu va fi arestat? Dacă da, cum s-ar justifica o asemenea măsură? Dacă nu, cum se explică anunțul făcut de Traian Băsescu?

basescu-scos-la-vanzare

Afacerea cu Cașuneanu s-a petrecut în urmă cu 16 ani, adică prin anul 2000. S-ar fi prescris, dacă prescripția nu ar fi fost întreruptă un deceniu, cât timp Traian Băsescu și-a îndeplinit cele două mandate prezidențiale. Așa cum și le-a îndeplinit. Că atare, anchetarea sa poate fi pusă pe rol. Ca de altfel și judecarea sa, dacă va fi întocmit un rechizitoriu, scriu dei de la frip.ro

Cazul este bine cunoscut opiniei publice. În esență, unul dintre afaceriștii lui de casă, Costel Cașuneanu, unul dintre regii asfaltului, a cumpărat, simultan cu el, un lot învecinat de teren, la un preț, în mod suspect, de multe ori mai mare decât cel plătit de domnul Traian Băsescu. Nu rezultă nicio plată făcută de Traian Băsescu, chiar dacă prețul a fost mult mai mic, adică suspect de mic, și chiar dacă, în mod efectiv, schimbul de proprietate s-a produs. Nu după mult timp, Traian Băsescu își vinde parcela sa la o sumă exorbitantă. Și nu oricui. Ci unei rude apropiate a domnului Cașuneanu. Procurorii consideră că sunt suficiente elemente pentru cercetarea penală a lui Traian Băsescu, suspectat, în acest caz, de mai multe infracțiuni, săvârșite cu concursul a încă două persoane. Omul de afaceri Costel Cașuneanu, care, într-un final, l-a și denunțat, și cumnata acestuia, care, dacă încă nu l-a denunțat pe Băsescu, o va face aproape sigur.

loading...

În aceste condiții, Traian Băsescu se așteaptă, și pe bună dreptate, ca ancheta împotriva sa să continue în ritm alert și să fie finalizată printr-un rechizitoriu, în baza căruia să fie trimis în judecată. Dar în mod straniu, el începe să strige, alertând opinia publică, în sensul că urmează să fie arestat.

Dar oferta a fost respinsă. Ancheta continuă. Și încă în ritm alert. Deci Băsescu, în acest plan, nu are nimic de câștigat. În schimb, în celălalt plan, cel politic, el a ratat privilegiul de a candida. Și, mai mult decât atât, s-a dovedit a fi pisicuț. Cu alte cuvinte, și-a mototolit propria imagine. Iar acum încearcă cumva să dreagă busuiocul, scrie stiripesurse.ro.

Citiţi continuarea articolului pe portalul de informaţii frip.ro