Este frumoasă viaţa de badantă? – cu lacrimi în ochi şi privirea în jos, răspunsul este: “Ăsta Ne Este Destinul”

Ne întrebăm mereu cât de bine le este româncelor plecate la munca prin ţări străine si cât de multe îndură ele acolo, departe de familiile lor din România şi departe de copiii lor dragi. Niciodată nu înţelegem pe deplin realitatea aşa cum este ea, cu toate că putem spune cu mâna pe inimă că foarte bine nu le este acolo prin străinătate.

În goana lor după inedit, televiziunile italiene se focusează pe astfel de cazuri sociale şi nu de puţine ori le prezintă în reportaje bine realizate, pentru ca şi italienii să poată ajunge să aprecieze puterea de muncă a româncelor care le muncesc prin casele lor frumoase sau chiar au în grijă bătrânii neputincioşi rămaşi singuri în casele lor.

Privite de aproape, româncele noastre care şi-au ales să fie badante în casele italienilor sunt femei cu suflet bun şi cu o putere de înţelegere deosebit de mare. Badantele românce au ajuns de multe ori pe prima pagină a ziarelor locale şi naţionale, fiind numeroase cazurile în care aceste sunt ucise, bătute sau acuzate fără drept de furturi sau alte infracţiuni grave.

Majoritatea celor intervievate au răspuns cu ochii în lacrimi că “ăsta ne este destinul”, au lăsat privirea în jos şi îşi acceptă soarta aşa cum este numai pentru ca cei rămaşi în România să aibă într-o zi Un Trai Mai Bun!

Sursă articol: myplay.site