ANAF dă o LOVITURĂ DURĂ pentru ROMÂNII din STRĂINĂTATE.

ANAF trece la atac ! Romanii din Strainatate au primit o lovitura dura din partea acestora!! Obligatoriu sa completezi aceasta declaratie pentru ca veniturile voastre sa fie monitorizate !

Esti roman si lucrezi in strainatate?  Nu este de bine deloc ..

ANAF trece la atac si vrea ca toti romanii plecati la munca in strainatate  să completeze și să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate în străinătate, până în data de 01 septembrie 2016.

Din momentul depunerii, acestia vor fi monitorizati de personalul ANAF in vederea veniturilor obtinute prin munca pe care o presteaza in afara granitei.

Toti Romanii din Diaspora sunt revoltati si nu sunt de acord ca cei de la ANAF sa le controleze veniturile obtinute prin munca cinstita, deoarece acest lucru ar putea atrage alte taxe si impozite !

loading...

201

Declaratia se completeaza in felul urmator, cifrele de pe imagine reprezentind:

  1. zona in care se trec datele personale
  2. zona in care se declara tara de provenienta a venitului si tipul venitului
    ATENTIE! daca ai mai multi brokeri, din tari diferite, pentru fecare tara in care ai un broker trebuie o declaratie 201 separata.
    In sectiunea 2 treci tara de provenienta a brokerului si tipul venitului; daca faci trading cu actiuni bifezi „cistiguri din transferul titlurilor de valoare”; daca faci trading cu contracte futures, options, cu materii prime sau forex se bifeaza „alte venituri”
  3. se scrie venitul sau pierderea realizata
  4. daca ai platiti impozit pe tranzactii la broker, aceasta este sectiunea unde il treci; eu am declarat la brokerul meu din SUA ca sint „non-resident alien” adica cetatean strain fara rezidenta in SUA” si am completat formularul W8-BEN pentru aceasta, aratind ca voi fi taxat in Romania pentru activitatile de trading. Iti recomand sa faci acelasi lucru daca ai broker american.

Datele se trec in valuta din tara brokerului si se transform in lei la cursul valutar mediu din anul fiscal in care se face impozitarea (anul trecut), curs ce se ia de pe site-ul BNR, curs valabil pentru 2005-2007 la EUR si USD.

De asemenea prevederile legale iti impun sa ai acasa printate declaratiile detaliate de la broker, cu fiecare operatiune de trading, la fiecare broker, cind a fost efectuata, pe durata timpului cit ai facut trading. Aceste declaratii trebuie traduse la un traducator autorizat. Cind am auzit asta mi-am stapinit cu greu un suris sarcastic. Cum sa traduci YHOO care este codul pentru actiunile Yahoo? Inspectorul meu nu stia nici ce inseamna short sau long si a facut ochii cit cepele cind i-am explicat ca eu cistig si cind piata creste si cind piata scade. El nu e devina, astea sint legile si trebuie respectate.

Cam acestea sint o parte din hirtiile cu care ma lupt eu an de an. Ce sa-i faci, trebuie. Ce ma deranjeaza este ca procesul devine tot mai complicat pentru mine, investitorul cinstit care vrea sa plateasca taxe!

Si sa nu uit: daca declari pierderi, sa nu crezi ca ti se va reduce din impozitul de anul viitor!

Sursă articol: milionarulmioritic.com si stiri-din-strainatate.eu