VESTE BUNĂ! Experţii în CUTREMURE din JAPONIA, vin să AJUTE ROMÂNIA, iata ce vor face!

În România se produc zilnic cutremure de mică intensitate, în zonele cu activitate seismică aflate în Judeţul Vrancea. Problema unui iminent cutremur ce va urma, sperie atât cetăţenii cât şi autorităţile române, care sunt copleşite de „cât de bine” sunt pregătite în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

În acest scop, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a dat anuntul, luni, că la Spitalul Colţea va fi implementat o aparatura noua creatza de japonezi, pentru orice eventualitate de cutremur in Romania, experti japonezi vor face acest proiect pilot chiar in Bucuresti, relateaza www.antena3.ro.

Acesta  a fost unul din subiectul important la care l-au constituit in lansarea unui proiect prin care spitalele aflate în administrarea Municipalităţii să fie optimizate din punct de vedere seismic.

„Astfel, proiectul pilot va începe la Spitalul Colţea, spital reabilitat şi modernizat de Primăria Capitalei şi unde, conform unor expertize ale specialiştilor japonezi, aparatura mobilă va fi asigurată în caz de cutremur. Concret, în cazul producerii unui seism trebuie luate toate măsurile astfel încât nu doar clădirea în sine să fie funcţională, ci şi aparatura medicală”, a precizat sursa citată.

Primarul general a explicat că acesta este un model puţin costisitor, dar foarte eficient, care a fost adoptat şi de americani.

Gabriela Firea a declarat totodată, că a avut discuţii şi cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experţi care să contribuie la elaborarea şi implementarea acestui proiect.

Sursă articol: portalul de informaţii exclusiv24.net