Unitatea de Primiri Urgenţe Floreasca a RĂMAS FĂRĂ MEDICI. Aceştia şi-au DAT DEMISIA!

Situaţia este deosebit de “periculoasă” pentru că aici se aduceau cazurile grave din toată ţara. Odată ce medicii au ales să-şi dea demisia, nu se va mai putea asigura salvarea multor vieţi care depindeau de munca acestora.

Jumatate dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgente Floreasca au luat hotararea sa-si dea demisia, miercuri dupa-amiaza, reclamand activitatea managerului Sorin Constantin Paun, scriu cei de la frip.ro

Doctorii sunt revoltati si spun ca Sorin Paun nu conduce bine spitalul, acesta refuzand sa semneze pentru achizitia de noi medicamente, cu toate ca stocurile sunt epuizate. Totodata, medicii declara in unanimitate ca Sorin Paun i-ar fi insultat si ca i-ar fi amenintat ca nu le plateste garzile suplimentare, prezentand ca dovada o inregistrare postata pe YouTube.

Ministrul Sanatatii urma sa vina miercuri in vizita la Spitalul Floreasca pentru a discuta situatia, insa inaintea sosirii sale, medicii au demisionat.

“Din 31 de medici care au contracte de munca si-au dat demisia 17 doctori. Erau angajati UPU – SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultati in desfasurarea activitatii, ca urmare a aprovizionarii discontinue cu cele necesare activitatii si, bineinteles, modul in care s-a inteles sa discute si sa se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adaugat regimul de incordare psihologica ce a fost pe oameni” a declarat, pentru AGERPRES, seful Departamentului, medicul Bogdan Oprita.

Potrivit unor surse medicale, actualul manager de la Floreasca, Sorin Constantin Paun, ar avea o viziune „aparte” legata de activitatea medicilor „din afara spitalului, adica de la SMURD”, el considerand ca nu trebuie sa aiba legatura cu unitatea medicala. „A incercat in diverse moduri ca aceasta activitate sa fie limitata, sub diverse pretexte„, au spus aceleasi surse.

loading...

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii frip.ro