Marea Britanie anunţă o MĂSURĂ fără PRECEDENT împotriva MIGRANŢILOR din “Junglă”

Ministrul pentru imigratie din Marea Britanie, Robert Goodwill, a anuntat ziloele trecute că ţara sa finanţeaza ridicarea unor ziduri înalte de 4 metri în zona portului Calais, pentru a-i impiedica pe refugiaţii aflaţi în tabăra din zonă să ajungă in Regatul Unit, scriu cei de la stirileprotv.ro

Robert Goodwill a declarat că zidul ar trebui să îi împiedice pe imigranţii ilegali să se mai urce în camioanele care trec în Marea Britanie. Zidul va fi înalt de 4 metri şi va fi construit pe ambele părţi ale şoselei care merge în portul Calais. Costul zidului este estimat undeva la 1,9 milioane de lire sterline, relatează cei de la the Guardian.

“Oamenii încă reuşesc să treacă. Am pus garduri. Acum vom construi zidul”, a mai declarat ministrul Goodwill. Lucrările la zidul lung de 1 kilometru vor începe luna asta. Va fi construit în 2 secţiuni, pe ambele părţi ale drumului, pentru a proteja camioanele şi alte vehicule, de imigranţii care au folosit pietre, cărucioare pentru cumpărături şi chiar crengi pentru a opri automobilele înainte, să se urce în ele.

Zidul va fi construit dintr-un beton fin, în încercarea de a-l face greu de căţărat, având plante şi flori pe o parte, pentru a fi mai greu de reperat. Construirea zidului va fi gata până la sfarşitul anului. Acest plan deja a atras critici din partea localnicilor, care l-au numit “Marele zid din Calais”.

Francois Guennoc:” Când construieşti ziduri peste tot în lume, oamenii găsesc modalităţi să-l ocoleasca. E o risipă de bani. S-ar putea să fie un pericol pentru oameni” a spus membrul unui ONG pentru ajutarea imigranţilor, din Calais.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul de ştiri stirileprotv.ro

loading...