Un nou sistem de permise de muncă în Marea Britanie va selecta muncitorii străini. Vor expulza cerşetorii, şmecheraşii şi hoţii

Motivul pentru care se caută introducerea unui nou sistem de permise de muncă este lesne de înţeles. Ministrul de Interne britanic, Amber Rudd, a declarat că studiază posibilitatea introducerii unui sistem de permise de muncă pentru a controla imigrația provenită din țările Uniunii Europene, pentru a răspunde astfel dorințelor celor care au votat în favoarea Brexit-ului de a impune controale mai stricte la frontiere, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Deocamdată, negocierile oficiale privind ieșirea Marii Britanii din UE nu au început încă, dar autoritățile britanice caută modalități de a-și mulțumi şi a-i liniştii pe acei alegători, nu puţini la număr, care au votat pentru realizarea Brexit-ului, deoarece aceştia doreau reducerea imigrației și renunțarea la politica frontierelor deschise ale blocului comunitar, încercând totodată să satisfacă nevoile unei economii care în anumite sectoare depinde de forța de muncă străină. ”Permisele de muncă au cu siguranță valoare”, a declarat Rudd la BBC, adăugând că ministerul pe care îl conduce examinează sistemele de control al migrației și că nu a fost luată deocamdată nicio decizie.

În prezent, Marea Britanie impune un sistem de vize pentru cetățenii extracomunitari, dar cetățenii din țările UE pot trăi și lucra în Marea Britanie fără a avea nevoie de vize.  Cât va mai fi valabilă aceasta veche directivă încă nu se ştie, dar putem trage concluzia “uimitore” prin care putem spune că “vor rămâne să lucreze în Marea Britanie doar muncitori care ajută la dezvoltarea economică a ţării”.

Sursă articol: PROMPT MEDIA

loading...