O BADANTĂ româncă a agresat fizic şi psihic o bătână de 90 de ani, din Italia.

Badanta româncă are doar 40 de ani şi de peste un an de zile o supunea pe bătrânica de care avea grijă, la ameninţări, agresiuni fizice şi psihice. Judecătorul a dispus obligaţia de rezidenţă în provincia Padova, cu interdicţia de a o contacta pe bătrâna pe care o asista la Chirignago, scrie ediţia online a gazetaromaneasca.com

Chinul bătrânei dura de cel puţin un an, numai că aceasta nu avea curajul să spuna la nimeni prin ce trecea zilnic. Adevărul a ieşit la iveală numai când fiica victimei a decis să angajeze o investigatoare privată pentru a verifica dacă suspiciunile pe care le avea erau fondate sau nu.

Din cercetările efectuate a ieşit la iveală o situaţie de ameninţări, agresiuni fizice şi psihologice, petrecute într-un interval de mai mult de 1 an de zile, badanta fiind atât de sadică încât ajunsese să-şi lovească victima cu pumnii şi picioarele. Pe lângă toate acestea, badanta româncă o ameninţa pe bătrânică cu smulgerea părului şi a limbii, dacă va avea intenţia să o denunţe organelor legii. Fiica femeii agresate a realizat că ceva nu este în regulă din cauza faptului că pe corpul ei apăreau tot mai multe semne de agresiune precum hematoame, echimoze, excoriaţii care se înmulţeau tot mai mult.

Victima, de frică justifica mereu ca semnele au apărut în urma unor accidente casnice. Astfel femeia a decis să vadă clar ce se întâmplă, apelând la o detectivă privată.

Odată strânse primele elemente care susţineau ipoteza fiicei, investigatoarea a prezentat denunţ la Comisariatul din Marghera. Elementele erau foarte “solide”, printre acestea câteva fişiere audio fără echivoc. Poliţia a efectuat anchete suplimentare, ale căror rezultate au fost semnalate la procuratură. De la indicii s-a trecut la probe: activităţilor tehnice li s-au alăturat declaraţii a diferite persoane, vecini şi asistenţi sociali.

loading...

Judecătorul, la cererea procurorului, a emis apoi un mandat de limitare a libertăţii personale a îngrijitoarei: i-a fost notificată obligaţia de a rămâne în localitatea padovană de rezidenţă, cu interdicţia de a contacta în orice formă sau mod asistata, care între timp a fost internată într-o casă de îngrijire pentru bătrâni în aşteptarea unei noi îngrijitoare.

A găsit în sfârşit curajul să-şi spună povestea: potrivit femeii, relele tratamente ale îngrijitoarei erau aproape zilnice. A preferat să ţină totul în ea pentru că îngrijitoarea o ameninţase: “Dacă vorbeşti, ţi se întâmplă şi mai rău”.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe gazetaromaneasca.com