ONESTITATEA unui muncitor român face înconjurul Europei. A găsit o COMOARĂ într-un perete al unei case dărâmate la cutremur.

Povestea muncitorului român este una pe cât de simplă, pe atât de interesantă. A ajuns să lucreze la retaurarea caselor din localitatea l’Aquila, în Italia, recent zguduită de cutremur. Românul se numeşte Daniel Schiopu şi este de meserie zidar, iar într-o zi aflându-se la muncă, a găsit într-un perete al unei case, o pungă plină cu bijuterii, aceasta având greutatea de jumătate de kilogram, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Zidarul nostru român, nu s-a gândit nicio secundă să păstreze micuţa comoară în valoare de zeci de mii de euro şi a înapoiat-o proprietarilor casei, aceştia fiind recunoscători pentru gestul lui de onestitate. Nu se ştie cum a fost răsplătit românul, iar în presa din Italia nu a apărut niciun articol despre răsplata primită. Cu toate acestea, fapta lui a apărut în presa italiană, care a elogiat gestul romanului.

”Un gest nobil făcut fără a sta pe gânduri, după cum confirmă cei care îl cunosc bine pe Daniel, pentru că lucrează alături de el zilnic. O frumoasă pagină în curriculum-ul lui Daniel, muncitor român specializat… în onestitate”, scrie cotidianul Il Centro, citat de gazetaromaneasca.com.

Sursă foto.

loading...