O adolescentă și-a dat în judecată părinții pentru că au publicat pe o rețea de socializare mai multe imagini cu ea.

O adolescentă din Austria în vârstă de 18 ani, și-a dat în judecată părinții pentru că au publicat pe Facebook, fotografii personale ale tinerei, fără consimțământul acesteia. Fata le consideră stânjenitoare”. Avocatul fetei este de părere că are mari șanse de câștig.

Adolescenta afirmă că părinții ei au publicat pe Facebook mai bine de 500 de fotografii care oferă detalii intime și jenante din viața ei, precum schimbarea scutecelor, „antrenamentul” la oliță, informează Daily Mail. Imaginile au fost publicate încă din anul 2009, fără permisiunea ei.

Avocatul Michael Rami susține că are mari șanse să câștige procesul dacă poate dovedi că pozele compromițătoare îi violează dreptul la intimitate.

”Ei nu știu ce este rușinea și nu au limite – și nu le pasă dacă este vorba de o fotografie cu mine stând pe toaletă sau dacă sunt goală în pătuțul meu -, pentru că fiecare stadiu din viața mea a fost fotografiat și facut apoi public”, a spus tânăra.

Tatăl tinerei a declarat presei din Austria că el fost cel care a realizat fotografiile, acest fapt îi conferă dreptul de a le publica pe internet.

Dacă fata va avea câștig de cauză părinții ar putea fi nevoiți să îi plătească despăgubiri și să îi achite cheltuielile de judecată.  Sursă articol: portalul de știri ȘTIRILE PROTV

loading...