VIDEO EXTRAORDINAR despre minunile făcute la MORMÂNTUL PĂRINTELUI Arsenie Boca

Merg sute de kilometri pentru a se spovedi şi a se ruga la mormântul celui considerat “omul lui Dumnezeu”. Şi asta deoarece, chiar şi de dincolo de moarte, părintele Arsenie Boca îi poate ajută pe credincioşi. Mormântul sau se află la mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, iar minunile pe care le face nu sunt legende. Printre cei care au îngenuncheat lângă mormânt şi au primit ajutor s-a numărat şi preotul Constantin Stuparu, el cerând sprijin pentru construirea actualei biserici din satul doljean Branişte, relatează cei de la portalul de informaţii info-diaspora.com

Nu există credincios să nu fi auzit vorbindu-se despre minunile pe care le face părintele Arsenie Boca, decedat în noiembrie 1989. Numeroşi preoţi povestesc despre părintele Arsenie care mărturisea că “după ce o să piară asta” – şi îşi arată cortul de piele – , “voi ajută pe mai mulţi”. Mormântul părintelui Arsenie, de la mănăstirea Prislop, constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din ţară, în ultimii ani numărul de pelerini veniţi pe 28 noiembrie (ziua în care monahul a decedat) fiind de 30.000 – 40.000 de oameni.

Mormântul – minune

Pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie, aflat în cimitirul mănăstirii, trebuie urcată o cărare de munte împrejmuită de brazi. Mormântul este mereu înconjurat de flori, iar iarbă nu se ofileşte niciodată, nici măcar în iernile cele mai crâncene.

Majoritatea celor ce ingenuncheaza in fata crucii pe care scrie Arsenie Boca spun ca l-au simtit pe parinte in preajma lor. Au simtit ca pacatele lor le sunt iertate, iar rugaciunile le sunt ascultate si chiar indeplinite. „Am fost la mormantul parintelui de trei ori. De fiecare data l-am rugat sa ma ajute sa construiesc o biserica”, povesteste preotul Constantin Stuparu, paroh al bisericii Sf. Nectarie din Braniste.

„Pentru cel ce varsa o lacrima la mormantul meu, eu ma voi ruga la Dumnezeu!”

Parintele a lasat cuvintele acestea drept testament: „Eu acum nu va pot ajuta, dar daca am sa plec de aici sa stiti ca v-ajut, numai sa veniti la mine! Pentru cel ce varsa o lacrima la mormantul meu, eu ma voi ruga la Dumnezeu!”. Si credinciosii vorbesc mereu despre minunile care se fac prin rugaciunile parintelui. „Mie, parintele Arsenie, prin rugaciunile sale, mi-a vindecat copilul bolnav. Vai! Copilul meu era sa moara, era sa se intample un necaz, un accident si cred ca numai rugaciunea parintelui Arsenie ne-a izbavit si ne-a scapat copilul de la o moarte napraznica sau de la alte necazuri”, a spus unul dintre acestia.

Oracol divin

Cei care l-au cunoscut pe parintele Arsenie Boca povestesc ca acesta era un om tacut si nimeni nu l-a vazut zambind. Era aspru si cu sine, dar si cu ceilalti. Parintele fascina multimile cu darul sau de a sti totul despre fiecare credincios pe care il privea in ochi. In scurt timp, el ajunsese sa fie considerat un fel de “oracol divin”! „Parintele era vazator cu duhul. In timpul razboiului, la usa chiliei se adunau puzderie de femei. Voiau sa intrebe despre soarta barbatilor plecati pe front si erau atat de multe, incat parintele nu mai avea timp sa le asculte pe fiecare in parte. Se uita in multime si, aratand cu degetul, zicea: «Tu, pune-ti o cruce dupa casa… Tu, pregateste pachet, ca sotul tau e ranit, dar traieste». Cateva zile mai tarziu, femeia se intorcea la chilie, spunand: «Ai avut dreptate, parinte. E ranit, dar traieste».

I-a adus pe multi pe drumul cel bun

Se spune ca in timpul cat a fost arestat, celula in care era inchis parintele Arsenie a fost gasita de gardieni descuiata in fiecare dimineata, asa incat au ajuns sa spuna ca nu ei trebuie sa-l pazeasca pe parintele, ci invers. De asemenea, sunt marturii ca la canal, urmarind sa-l umileasca pe parintele Arsenie Boca, l-au dus intr-o celula cu delincventi de drept comun. Rezultatul a fost ca delincventii s-au intors de la faptele lor rele, vazandu-l si ascultandu-l pe parinte, si l-au ocrotit.

“Propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor prin iubire”

Arsenie Boca (1910-1989), parinte ieromonah, teolog si artist roman, a fost staret la manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la manastirea Prislop, unde, datorita personalitatii sale, veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate.

A fost unul dintre martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si Oradea. A pictat biserica din Draganescu (la 25 km de Bucuresti), supranumita Capela Sixtina a Orientului. A murit la 28 noiembrie 1989, in varsta de 79 de ani. A fost inmormantat, dupa dorinta proprie, la manastirea Prislop, la 4 decembrie 1989, prorocind ca aici va fi loc de pelerinaj. Despre activitatea sa, multi povestesc ca parintele Arsenie Boca i-a invatat pe oameni sa fie curati fata de lume si fata de Dumnezeu, sa dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetateneasca, dajdie etc.) si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat si trup curatit de patimi).

https://youtu.be/FLOFFGbU3_g

Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul info-diaspora.com