Veste Bună pentru Părinţi! SE MĂRESC ALOCAŢIILE pentru COPII

Speranţa majorării alocaţiilor pentru copii este acum alimentată de propunerea legislativă a senatorului Ionel Agrigoroaei, care a iniţiat o lege prin care doreşte ca fiecare copil din România să primească o alocaţie lunara de 100 de euro din momentul în care se naşte şi până îşi termină studiile.

Desigur exista si conditii! Alesul nu vrea sa dea oricum acest stimulent finaciar, ci doar pentru acei copii care nu au deloc absente de la scoala.

Banii nu vor fi virati intr-un cont al parintilor sau tutorelui, ci sub forma de tichete cu destinatie precisa: o anumita suma pentru alimente, o alta pentru haine si alta pentru rechizite, scriu cei de la informatiazilei.ro citând bzc.ro

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala. In acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor”, a declarat Agrigoroaei, potrivit Libertatea.ro.

Senatorul spune ca se gasesc si sumele necesare pentru a mari alocatia copiilor. In primul rand sa se recupereze banii gasiti de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro bagate in panselute, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii informatiazilei.ro

loading...