A murit actorul Sebastian Papaiani!

Sebastian Papaiani a murit astăzi. Era internat într-o clinică de recuperare după accidentul vascular cerebral suferit.

Marele actor Sebastian Papaiani a murit în această dimineață, în jurul orei 07:00, la vârsta de 80 de ani. În luna mai, actorul a fost internat de urgenţă la secţia de neurologie de la Spitalul Universitar, după ce a suferit un atac cerebral.

Maestrul a fost internat într-o clinică de specialitate, pentru a se recupera, după accidentul vascular cerebral suferit în luna mai a acestui an. După luni de luptă însă, marele actor s-a stins din viață.

“Am avut un atac vascular, din fericire minor, iar în câteva zile sper să mă recuperez şi să părăsesc spitalul. Vă doresc sănătate şi să vă înveselesc puţin, vă spun că buletinul meu de identitate expiră abia în 2041!” A fost mesajul actorului pe care l-a transmis fanilor la doar câteva zile după ce a fost internat.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București.

Soţia actorului, Marcela i-a fost alături până în ultima clipă de când acesta a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Marele actor a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. Sursă articol Portalul de ştiri ROMANIA TV.net