ULTIMA ORĂ! Marea Britanie va părăsi UE la sfârşitul anului 2017

Controversata ieşiere a Marii Britanii din Uniunea Europeană are totuşi o rezolvare. Premierul britanic Theresa May a dat noi detalii despre când va demara procedura oficială de ieșire din Uniunea Europeană.

De curând, Theresa May a declarat într-un interviu pentru publicația Times că va fi nevoită să pună în aplicare articolul 50 al Tratatului european de la Lisabona și va demara astfel negocierile pentru ieșirea din Uniunea Europeană, înaintea de alegerile legislative ce vor avea loc în Germania, în septembrie anul viitor, scriu cei de la presalibera.net

În plus, aceasta a precizat că exclude organizarea de alegeri parlamentare anticipate pentru că în opinia ei, acestea ar genera „instabilitate” politică şi economică ce cu greu va putea fi ţinută în frâu de legislativ. De reţinut că actuala guvernare se va încheia abia în anul 2020.

Theresa May a făcut cunoscut faptul că, guvernul său va abroga European Communities Act din 1972 care a reglementat aderarea Marii Britanii la blocul comunitar european, iar abrogarea va avea efect din momentul în care Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană.

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii presalibera.net