Incredibil! Un miner a fost găsit în viață după 17 ani,captiv în mină.

Câțiva mineri din provincia chineza Xinjiang au avut parte de o surpriză incredibilă. În timp ce săpau într-o galerie, aceștia au dat întâmplator peste peste Cheung Wai  de 59 de ani, un supravieţuitor al unui accident minier petrecut acum 17 ani.

Minerii au fost șocați să-l vadă pe bărbat în viata și că a reușit să facă față cutremurului care i-a ucis pe ceilalți 78 de colegi alături de care a rămas îngropat de viu în mina unde lucra.

Bărbatul a fost singurul supraviețuitor al unui cutremur petrecut în 1997, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, care a lovit regiunea și a slăbit structura de rezistență din lemn a minei, care s-a prăbușit.

Domnul Cheung a fost salvat de faptul că unele conducte de ventilație încă mai conectau „închisoarea” lui subterană cu suprafața, permițându-i accesul la aerul care era suficient de pur pentru a-l ține în viață”, după cum a notat presa chineză.

În tot acest timp supraviețuitorul și-a îngropat pe rând colegii de muncă. A supraviețuit datorita unei „ascunzători” de urgentă ce conținea orez și apă, însă a fost nevoit sa mănânce și șobolani pentru a rămâne în viață. Norocul a făcut ca acesta sa aibă aer curat, datorita unor conducte subterane care încă mai funcționau chiar și după 17 ani de la tragedia care l-a ținut captiv. Sursă articol: Portalul de informații DAILY BREAK