Roata vieţii se învârte! Un ITALIAN CERŞEŞTE în oraşul Piatra Neamţ

VAI DE MAMA LUI. Un cetățean italian a fost depistat de ziariștii de la „Vestea“ cerșind în zona Precista din Piatra Neamț. Italianul spune că a ajuns în stradă cam prin anul 2002, neputând suporta bulversanta trecere de la lira italiană la euro. El susține că a rămas în urmă cu plata ratelor la casă, iar banca l-a aruncat în stradă, scriu cei de harfa.ro

Italianul n-a rămas în strada pe care a fost aruncat, pentru că a început să ceară de pomană și să călătorească. Cerșea așa, călătorind. S-a apucat în Spania. Au urmat Franța, Germania și Elveția. În mod inexplicabil, când toți cerșetorii lumii se îndreptau către vestul Europei, italianul nostru a luat-o către est: Polonia, Ungaria și, iată, România. În tot acest periplu, italianul a mai chinuit și un câine italian, pe care l-a târât după el. Cei doi cerșesc acum, cu destul de mult succes în nordul Moldovei. Italianul, omul, poartă cu el o pancartă pe care se poate citi „Fără loc de muncă și sunt în direct din strada italiană. Am nevoie pentru a cumpăra medicamente pentru ficat și rinichi“.

A mai cerșit și la Botoșani și va mai cerși la Vaslui

El a coborât la Piatra Neamț după o experiență traumatizantă pe trotuarele Botoșaniului, unde a avut de-a face cu vigilenta poliție locală botoșăneană: „Foarte răi polițiștii de acolo! La Piatra Neamț sunt mai buni“, spune italianul. Totuși, nici aici nu-și poate desfășura activitatea în liniște pentru îl hăituiesc boschetarii nemțeni: „Aici e rău cu grupurile astea de copii cerşetori. Sunt răi, sunt violenţi. Sunt foarte agresivi. Trebuie să mă păzesc că îmi dau târcoale”, spune italianul. El a încheiat discuția cu ziaristul de la „Vestea“ exprimându-și dorința de a merge la cerșit în orașul Bicaz, în vestul județului Neamț, întrucât a aflat că Bicazul este nici mai mult, nici mai puțin decât un „oraș foarte frumos“. De asemenea, italianul și-a mai exprimat dezideratul de a practica cerșetoria, în viitorul apropiat, în orașul Vaslui, după care plănuiește să meargă într-un alt loc superb după părerea lui, Albania.

Harfa.ro consideră că italianul aduce o inestimabilă contribuție de harfă țării noastre și-l imploră să nu emigreze în Albania. Să mai încerce și prin alte orașe frumoase ale patriei noastre, cum ar fi Balșul sau Roșiorii de Vede.

Articol preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii harfa.ro