Islanda este ţara unde oamenii nu îşi încuie niciodată casele.

Islanda este o ţară insulară nordică, care se poate lăuda cu una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. Nu are armată, iar conform Indicelui Global al Păcii⁠, Islanda este cea mai paşnică ţară din lume, datorită lipsei forţelor armate şi a nivelului ridicat de stabilitate socio-politică.

De-a lungul timpului, poliţia islandeză a făcut doar o singură dată uz de armele de foc, fiind obligată, în decembrie 2013, să împuşte un bărbat bolnav psihic care a tras de la fereastra apartamentului său.

Islandezii îşi încuie rar casele şi autoturismele, iar maşinile sunt lăsate în parcare cu cheile în contact. În toata ţara, plăţile se fac numai cu carduri. Nici măcar vânzătorii de ziar nu acceptă numerar.

Islanda are cea mai mică populaţie dintre toate ţările membre NATO, desi nu are armată.

“Azi 90% sau poate peste 90% din casele din Islanda sunt încălzite cu apă geotermală. Avem sere încălzite: aproximativ 20 de hectare de sere în Islanda”, a declarat Arni Ragnarsson, inginer geotermalist, pentru Digi 24

“Ziarul mă costă 40 de euro în fiecare lună, iar încălzirea casei (200 mp – n.n.) costă 50-55 euro pe lună”, a precizat dr. Pall Valdimarsson, profesor geotermalist.

Ţara nu are un local McDonalds. Ele au fost închise in timpul crizei din 2009 şi nu s-au mai deschis. De asemenea, nu există cazinouri, Starbucks şi nici autostradă. Cu toate acestea islandezii nu le duc dorul. Sursă articol Portalul de informaţii DESCOPERA.RO

loading...