Ne pregătim pentru CUTREMUR. O echipă de japonezi ne învață ce trebuie să facem.

Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, a anunţat public ştirea că, un grup de japonezi vor face o vizită în România pentru a oferi consiliere şi a lua măsuri cu privire la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti. Aceştia vor încerca să stabilizeze sediul primăriei împotriva unui eventual cutremur devastator.

Primarul general a mai scos în discuţie şi Spitalul Colţea, acesta va beneficia şi el de un proiect făcut tot de specialiştii japonezi. Aparatura medicală, mobilierul şi tot ce ţine de dotarea unui spital, vor fi aşezate şi asigurate într-un anumit fel, întrucât, în cazul unui cutremur, dotările spitalului să nu sufere prea multe daune.

Edilul Capitalei a mai precizat că există încă 183 de clădiri în Bucureşti predispuse la pericol public, alte 172 de clădiri la clasa întâi de risc seismic. Conform acesteia, în prezent au fost renovate circa 75 de clădiri, un număr destul de mic.

“În acest moment sunt alte 62 de clădiri cu risc seismic pentru care asociaţiile de proprietari au depus la Primăria Generală toate documentele legale pentru a începe consolidările. De asemenea, aceste dosare sunt complete, dar, din nefericire, doar în 19 astfel de cazuri s-au semnat deja contractele de execuţie a acestor lucrări de consolidare”,  a mai precizat ea.

Sursa articol. Realitatea.net

 

loading...