Video! O statuie antică se deplasează singură, un mister pentru cercetători.

Statuia egipteană antică, Neb-Senu veche de 5.000 de ani, ce măsoară 25 de centimetri, se deplasează de una singură, ceea ce i-a uimit pe oamenii de știință, dar și pe curatorului muzeului Manchester din Anglia. Neb-Senu a fost achiziționată în anul 1933 de către muzeul Manchester.

 “Într-o zi, am văzut că statuia s-a întors cu spatele. Mi s-a părut foarte ciudat pentru că statuile se găsesc într-o vitrină, iar eu sunt singura persoană care are cheia. Am pus-o la loc, dar în ziua următoare statuia s-a întors din nou. Am decis să instalăm o cameră video. Pe film se observă cum statuia se rotește”, a declarat Campbell Price, curatorului muzeului.

Filmarea nu a făcut decât să adâncească misterul. Statueta se roteşte ziua singură, fără ca cineva să o atingă, iar noaptea rămâne nemișcată.

Unii oameni de știință, sunt de părere că statuieta se mişcă singură datorită vibrațiilor pașilor vizitatorilor.

Neb-Senu se află de foarte mulți ani în vitrină dar, fenomenul de rotire a început să se producă de foarte puțin timp, fenomen care le dă mari bătăi de cap cercetătorilor.

Ei au o ipoteză cum că ar fi fost realizată din steatit și apoi a fost arsă, fapt care o face vulnerabilă la forțe magnetice. Acesta ar fi motivul real ce o face să se miște la 190 de grade, întorcându-se cu fața în spate, după care nu se mai mișcă. Sursă articol: Portalul de informații EFEMERIDE

loading...

https://youtu.be/q-jqMcKH4ZI