Experţii în climă ne avertizează că urmează o iarnă cu temperaturi care nu au mai fost în Europa de peste 120.000 de ani!

Oameni de ştiinţă avertizează că America de Nord și Europa de Vest sunt ameninţate de pericolul glaciar. Practic, experţii în climă au transmis că urmează temperaturi cum n-au mai fost în Europa de peste 120.000 de ani.

Ei mai spun că circulația curenților oceanici care aduce vreme caldă în UK a încetinit încă din 2004, iar cercetătorii consideră că această încetinire ar putea avea consecințe pentru clima din America de Nord și Europa de vest.

Kathryn Kelly, cercetătoare de la Universitatea din Washington a spus  că încetinirea nu va avea loc brusc, apa caldă a Oceanului Indian oprește căldura să înainteze spre nord către UK. Potrivit studiului, temperaturile medii au fost de 4 grade Celsius, rămânând scăzute pentru o perioadă de 500-1000 de ani.

Cercetările efectuate de experţii, ne-a dat de înţeles că vom avea temperaturi pe care nu le-am avut până acum pe perioada iernii. Sursă articol: Portalul de știri b1

loading...