Theresa May: “Nu vom mai da bani la bugetul UE şi vom opri circulaţia cetăţenilor europeni”.

Premierul britanic Theresa May a ordonat elaborarea unor măsuri pentru diminuarea imigraţiei în Marea Britanie, inclusiv printr-un sistem de vize. Această măsură este stipulată într-un document guvernamental citat de site-ul agenţiei Reuters şi se va aplica în contextul ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

În acest sens, Guvernul conservator al Marii Britanii a dispus crearea unei echipe speciale care se va ocupa de elaborarea măsurilor pentru limitarea imigraţiei. Echipa aleasă este deja coordonată de premierul Theresa May, iar din ea fac parte alţi 12 oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul de Externe, Boris Johnson, şi David Davis, secretar de stat pentru Brexit. Johnson şi Davis au fost aleşi să facă parte din echipă pentru că au fost lideri ai grupului politic apreciat de cetăţenii britanici ce au dorit ieşirea Marii Britanii din UE, scriu cei de la presalibera.net

“Obiectivul este implementarea unor măsuri interne pentru controlul imigraţiei, inclusiv prin instituirea unui eficient sistem punctual de vize şi prin înăsprirea condiţiilor pentru străinii aflaţi pe teritoriul britanic”, precizează documentul.

Scopul principal al echipei nou formate este acela de a reduce cu câteva zeci de mii numărul imigranţilor aflaţi în Marea Britanie. În contextul noilor reguli ce vor fi impuse, liderii din Europa s-au mobilizat şi au atras atras atenţia Marii Britanii că libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE şi contribuţiile la bugetul comunitar reprezintă elemente esenţiale pentru ca Marea Britanie să menţină accesul la piaţa unică după ieşirea din Blocul comunitar.

Cu toate acestea, premierul Theresa May nu este în concordanţă deplină cu mai marii Europei şi promite că nu va mai trimite bani către bugetul Uniunii Europene din momentul ieşirii, iar circulaţia cetăţenilor europeni va fi cu siguranţă diminuată drastic sai de ce nu, chiar oprită.

loading...

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii presalibera.net