Klaus Iohannis și Theresa May negociază statutul muncitorilor români din Marea Britanie

Președintele României, Klaus Iohannis s-a întâlnit de curând la Bruxelles, cu premierul britanic, Theresa May şi a discutat despre muncitorii români din Marea Britanie, mai precis despre drepturile acestora după Brexit. Conform Administrației Prezidențiale, Iohannis a declarat că discuțiile s-au purtat nu numai cu privire la soarta românilor după Brexit, ci și până la Brexit, ştiindu-se faptul ca Guvernul britanic pregăteşte o serie de măsuri pentru toţi cei care lucrează în Regatul Unit, relatează cei de la ziarulromanesc.net

„Doamna prim-ministru mi-a spus cum vede domnia sa procedural Brexit-ul. Mai exact, în prima parte a anului, va face notificarea pe articolul 50, după care vor începe negocierile. Am constatat că și doamna prim-ministru și eu ne dorim negocieri clare, negocieri care se duc în termeni foarte corecți, fairplay, cum zic englezii, și ținând cont și de problemele care sunt importante pentru o parte și pentru cealaltă”, a afirmat Iohannis într-o declarație de presă făcută după întâlnirea cu premierul britanic.

ioha-may

Iohannis a declarat că se va „negocia cu foarte mare aplomb” soarta românilor din Marea Britanie. „Este soarta românilor din Marea Britanie și aici nu m-am referit doar la soarta românilor după Brexit, ci și până la Brexit. Nu ne dorim incidente, nu dorim ca românii din Marea Britanie să fie supuși unor presiuni inutile”, a specificat președintele.

El a menționat că a găsit „mare înțelegere” la Theresa May, care a garantat că „se va implica personal ca să nu existe astfel de incidente, nici până la Brexit, nici după Brexit, urmând, sigur, ca multe alte detalii să fie discutate pe parcursul negocierilor care se vor purta între Marea Britanie și UE-27.”

loading...

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe ziarulromanesc.net